Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Deutsche Welle: Τζιχαντιστές στις ένοπλες δυνάμεις;

Νόμο μέσω του οποίου θα υποχρεώνει μελλοντικά κάθε έναν που θέλει να ενταχθεί στο στρατό να περνά από ελέγχους ασφάλειας προωθεί το γερμανικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Και αυτό στο πλαίσιο μέτρων κατά της εισχώρησης ισλαμιστών στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. 
Οπως γράφει η Deutse Welle το 2010 απολύθηκε από το γερμανικό στρατό ο Ζάσα Μπ., επτά μήνες μετά την είσοδό του. Σε μικρό διάστημα αφότου εντάχθηκε στο στράτευμα, κατάφερε να γίνει υποδεκανέας και στη συνέχεια υπαξιωματικός λόχου. Ανέλαβε ευθύνες απέναντι στους συναδέλφους του, έδειχνε στους κατώτερους τους πώς να χρησιμοποιούν τα όπλα. Αλλά ότι πριν καταταγεί είχε ασπαστεί το Ισλάμ, κανείς δεν το ήξερε. Αυτό δεν έπαιξε ρόλο για την ανέλιξή του στον στρατό. Και τότε ξεκίνησε η μεταμόρφωση. Αφήνει γενειάδα και εκτός στρατού ντύνεται με αραβικές κελεμπίες. Τα πραγματικά προβλήματα ξεκινούν όταν αρνείται να δείξει σε έναν έφεδρο πως να χειρίζεται αυτόματο με το επιχείρημα ότι μπορεί να σκοτώσει κάποιον «μουσουλμάνο αδελφό» του. Ακολουθούν έρευνες και ανακρίσεις για να διαπιστωθεί ότι ο Ζάσα Μπ. είναι ισλαμιστής με απόψεις εκτός γερμανικής συνταγματικής νομιμότητας. Η απόλυσή του ήταν η πρώτη περίπτωση ισλαμιστή στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις που έγινε γνωστή.
Άγνωστη ήταν επίσης και η πτυχή της στρατολόγησης νεαρών μουσουλμάνων στην Ευρώπη για τον ιερό πόλεμο των τζιχαντιστών. Η περίπτωση του νεαρού Γερμανού δεν ήταν και η μοναδική. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MAD), την περασμένη δεκαετία 22 γερμανοί στρατιώτες χαρακτηρίστηκαν ως ισλαμιστές, εκ των οποίων οι 17 απολύθηκαν, ενώ η θητεία των υπόλοιπων πέντε θα έληγε ούτως ή άλλως.
Δεν έχουν θέση ισλαμιστές στον στρατό

Οι επιθέσεις εναντίον των συντακτών του Charlie Hebdo στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015 από τρομοκράτες που φαινόταν ότι είχαν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση, χτύπησε ως καμπανάκι αφύπνισης για τον επικεφαλής της MAD Κρίστοφ Γκραμ, που αμέσως συνέδεσε έστω και ως ενδεχόμενο μελλοντικοί ισλαμιστές να έχουν πάρει στρατιωτική εκπαίδευση. Υπηρεσίες ασφαλείας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Ισλαμικό Κράτος αναζητά εσκεμμένα αντάρτες με στρατιωτικές γνώσεις. Πρώην στρατιώτες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων φαίνεται ότι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου στο Ιράκ και στη Συρία.
Πηγή: Deutse Welle


Πηγή: Deutsche Welle: Τζιχαντιστές στις ένοπλες δυνάμεις; | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/261829/deutsche-welle-tzihantistes-stis-enoples-dynameis#ixzz45igVCoiS