Σάββατο 23 Απριλίου 2016

«Πόλεμος» στο Παλέρμο - Η Κόζα Νόστρα πυροβολεί πρόσφυγες [βίντεο]

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
Οι Ιταλοί μαφιόζοι, μέλη της
Cosa Nostra, κήρυξαν τον «πόλεμο» στους μετανάστες του Παλέρμο. Σημειώθηκαν βίαια επεισόδια στην πόλη του ιταλικού Νότου όπου ένας άνδρας από την Γκάμπια πυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Απίστευτες σκηνές κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στους δρόμους του Παλέρμο και τις εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της πόλης. Η μαφία αντιδρά στη ροή προσφύγων αφού περίπου 1.000 άνθρωποι αποβιβάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Σικελίας καθημερινά.
Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ένα μέλος της Cosa Nostra να κυκλοφορεί ανάμεσα στους πρόσφυγες όπου πυροβολεί τον άτυχο νεαρό, ο οποίος έζησε από θαύμα αφού η σφαίρα δεν πέρασε από τον εγκέφαλό του με αποτέλεσμα οι γιατροί να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.
«Το Παλέρμο δεν είναι πλέον ευρωπαϊκή πόλη. Αν περπατήσεις στους δρόμους νομίζεις πως είσαι είτε στην Κωνσταντινούπολη είτε στη Βυρηττό» τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Λεολούκα Ορλάντο.
Η ροή προσφύγων έχει αυξηθεί κατά 90% τους τελευταίους τρεις μήνες ενώ στην περιοχή του Μπαλαρό στο Παλέρμο όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, η αύξηση ανέρχεται σχεδόν στο 25%.
«Παλαιότερα, όταν η Μαφία ήταν πανίσχυρη, εμπόδιζε τη ροή προσφύγων. Θυμάμαι πως μέχρι την ηλικία των 30 ετών δεν είχα δει ποτέ Αφρικανό ή Ασιάτη στο Παλέρμο. Οι μαφιόζοι δεν έχουν καταλάβει πως τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον. Δεν βρίσκονται στην πρωτοκαθεδρία των πραγμάτων» συμπλήρωσε ο δήμαρχος και κατέληξε στις δηλώσεις του «Το Παλέρμο είναι μια πόλη στα κεντρικά και ανατολικά της Ευρώπης. Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν οι μετανάστες θέλησαν να πάρουν τα ηνία από την Μαφία»


Πηγή: «Πόλεμος» στο Παλέρμο - Η Κόζα Νόστρα πυροβολεί πρόσφυγες [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/263611/polemos-sto-palermo-i-koza-nostra-pyrovolei-prosfyges-vinteo#ixzz46dFGoQjh