Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Χαχαχα... στις Η.Π.Α έχουν πρωταπριλιά και λένε αστεία, πείτε του κυρίου αν έχει ακούσει για το Ξανθό γένος

«Μικρύναμε το ISIS»
Τεράστιες οι απώλειες του Ισλαμικού Κράτους σε μαχητές αλλά και εδάφη, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ
«Οι μαχητές του Ι.Κ. έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο σκοπός τους έχει χαθεί» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με αξιωματούχους των ΗΠΑ
 στο αρχηγείο της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, απαντώντας σε ισχυρισμούς κύκλων του Πενταγώνου ότι οι αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει 25.000 μαχητές. Υπογράμμισε, επίσης, ότι «τα τελευταία δύο χρόνια το δυναμικό του στρατού του Ι.Κ. είναι στο χαμηλότερο επίπεδο (...), ενώ οι τζιχαντιστές έχασαν το 40% των εδαφών στο Ιράκ και το 10% στη Συρία».
Αποτυχίες
Παράλληλα, τόνισε ότι «το Ι.Κ. έχει υποστεί οικονομικές και στρατιωτικές αποτυχίες, όπως και πολλές προσβολές της διαδικτυακής επικοινωνίας τους και των προσπαθειών τους σε επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο» και πρόσθεσε πως «ο πυρήνας τους στη Συρία και στο Ιράκ συρρικνώνεται».
Παρά την αισιοδοξία του, όμως, αναγνώρισε ότι μπορεί οι τζιχαντιστές να έχουν υποχωρήσει σε Ιράκ και Συρία, έχουν όμως κερδίσει έδαφος στη Λιβύη, εφιστώντας την προσοχή. Επίσης, σε συνέντευξή του στο Fox News, παραδέχθηκε ότι το χειρότερο λάθος κατά την προεδρία του ήταν πως απέτυχε να σχεδιάσει και να προετοιμάσει την επόμενη μέρα από την πτώση του στρατηγού Μουαμάρ Καντάφι. Πρόσφατα, μάλιστα, Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών του Ι.Κ. στη Λιβύη έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και υπολογίζονται γύρω στους 5.000, λέγοντας: «Οπως εμείς και οι σύμμαχοι μας καταστήσαμε δύσκολο για τους ξένους τρομοκράτες να φτάσουν στη Συρία και στο Ιράκ, έχουμε δει την άνοδο του αριθμού των μαχητών του Ι.Κ. στη Λιβύη».
Διαψεύδουν ότι ο Αμπντεσλάμ είχε σχέδια πυρηνικών
Διέψευσε χθες η γερμανική υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας (BfV) ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ είχε στην κατοχή του στοιχεία σχετικά με το γερμανικό κέντρο πυρηνικής έρευνας Juellich (κοντά στα βελγικά σύνορα, με αποθηκευμένα ραδιενεργά κατάλοιπα), που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών. Στην αποκάλυψη προέβη δημοσίευμα του ομίλου RND, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της BfV Χανς-Γκέοργκ Μάασεν σε Γερμανούς βουλευτές. Σε ανακοίνωσή του το BfV αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για απειλή και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις υπηρεσίες ασφαλείας και την αρχή πυρηνικής προστασίας. Πολλά μέλη της γερμανικής Βουλής, ωστόσο, δήλωσαν ότι γνωρίζουν τις πληροφορίες αυτές και ότι ο Μάασεν τους έδωσε εμπιστευτικά τα στοιχεία.