Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Με την Ορθοδοξία δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς!

"Φρένο" σε όσους θέλουν να γίνουν νονοί και έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συμβίωσης βάζει η Εκκλησία της Ελλάδος. Σύμφωνα με την επιτροπή «Δογματικών και Νομοκανονικών Θεμάτων», στην οποία προεδρεύει ο μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, προτείνονται πέντε μέτρα τα οποία ζητά να εγκριθούν στην επόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας και να εφαρμοστούν άμεσα από όλες τις μητροπόλεις.      
AdTech Ad
Η επιτροπή, ουσιαστικά, προτείνει στους Μητροπολίτες να εφαρμόσουν μέτρα που θα περιορίζουν και θα αποκλείουν από καθημερινές εκκλησιαστικές ενέργειες τη συμμετοχή όσων ανθρώπων έχουν υπογράψει σύμφωνο.
Τα πέντε μέτρα που προτείνει η επιτροπή και αποκαλύπτει το Romfea.gr είναι:
1. Η μητρόπολη δεν θα εκδίδει άδεια τέλεσης γάμου αν οι ενδιαφερόμενοι δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ληξιαρχείο του Δήμου, για να γνωρίζουν αν το ζεύγος παλιότερα έχει τελέσει πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης.
2. Αν ζητήσουν να παντρευτούν άτομα που στο παρελθόν είχαν κάνει σύμφωνο συμβίωσης, τότε – εφόσον έχει λυθεί το σύμφωνο – ο Μητροπολίτης μπορεί να εκδίδει άδεια γάμου.
3. Ετερόφυλοι που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικό γάμο, μπορούν να ζητήσουν από την Εκκλησία να βαπτίσουν τα παιδιά τους.
4. Γονέας που πριν αποκτήσει (ή υιοθετήσει) παιδί είχε υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης του επιτρέπεται «κατ’ οικονομία» να βαπτίσει το παιδί του
5. Ανάδοχοι ή παράνυμφοι δεν μπορούν να γίνονται όχι μόνο πια όσοι έχουν τελέσει πολιτικό γάμο αλλά και όσοι έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ta-antipoina-ths-ekklhsias-gia-to-sumfwno-symviwshs.4021652.html