Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Εδω ταιριάζει το 'ο κόσμος το'χει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι'

Τόσκας κατά Συνοριοφυλάκων για τους τζιχαντιστές

Την έντονη αντίδραση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσαν δηλώσεις εκπροσώπων των συνοριοφυλάκων, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που εδωσαν και όπου ανέφεραν οτι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι ανεξέλεγκτη και εξακολουθούν να περνούν τζιχαντιστές από την Ελλάδα.

Ο υπουργός Νίκος Τόσκας, απαντώντας στις δηλώσεις αυτές, τις χαρακτήρισε ανακρίβειες και ψέματα που βλάπτουν την χώρα, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε ότι κινείται η διαδικασία διευρεύνησης για τις συγκεκριμένες δηλώσεις και ότι θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες.
Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Η Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων (χωρίς πλέον συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν γίνει κανονικοί αστυνομικοί), σε μία προσπάθεια συντεχνιακής ανάδειξης, μας υποδεικνύει την εθνική πολιτική για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό.
Με σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων όπως "ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν από τη χώρα τζιχαντιστές", βλάπτουν τη χώρα.
Οι πράξεις αυτών που διαδίδουν τέτοια ψεύδη, αλλά και όσων τους βοηθούν, είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες, και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν».
Απο την πλευρά του, το Αρχηγείο της Αστυνομίας, με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη ανυπόστατα, στερούμενα πραγματικής βάσης «και ενδεχομένως να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι προφανές ότι όποιος διαθέτει και αναφέρεται σε τέτοια στοιχεία, έχει νομική υποχρέωση να τα υποβάλλει άμεσα στις αρμόδιες αρχές, άλλως ενδεχομένως διαπράττει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται η διαδικασία της διοικητικής διερεύνησης για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, ενώ όλο το υλικό θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση».
Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως ειδικά με την Ειδομένη η κυβέρνηση άφησε να διαμορφωθεί μια κατάσταση που πλέον δεν είναι ελέγξιμη και διαχειρίσιμη, ότι «ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν τζιχαντιστές απο την χώρα», ενώ τόνισαν οτι τα hot spots έχουν μετατραπεί σε κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς προδιαγραφές.