Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ισραήλ, μία ατελείωτη διαρκής γενοκτονία οπου τα κράτη με την σιωπή τους, επιβραβέυουν αλλα δείχνουν και ποιός είναι το 'αφεντικό'

Στην Χεβρόνα Δυτική Όχθη: Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Παλαιστίνιος που τράβηξε το βίντεο με την εν ψυχρώ δολοφονία

«Όταν ο Ισραηλινός τον πυροβόλησε, είδα το κεφάλι του να καταστρέφεται από τη σφαίρα και τα μυαλά του να διασκορπίζονται στον δρόμο», ανέφερε, σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση.

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Παλαιστίνιος ο οποίος τράβηξε το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας στα τέλη του περασμένου μήνα και στο οποίο απεικονίζεται ένας Ισραηλινός στρατιώτης να ρίχνει την χαριστική βολή σε τραυματισμένο Παλαιστίνιο.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Independent» ο Ιμάντ Αμπού Σαμσίγια αποκάλυψε ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου απολάμβανε τον καφέ του και τη συντροφιά της συζύγου του στο σπίτι του στην Χεβρόνα όταν άκουσε πυροβολισμούς.

«Πήρα την κάμερά μου και το πρώτο πράγμα που είδα ήταν έναν νεαρό άντρα να κείτεται στο έδαφος. Άκουσα φωνές και είδα ότι ένας δεύτερος άντρας βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, περικυκλωμένος από στρατιώτες», είπε. Όπως αποδείχθηκε ήταν δύο νεαροί Παλαιστίνιοι οι οποίοι δέχθηκαν τα πυρά Ισραηλινών όταν ένας από τους δύο μαχαίρωσε έναν στρατιώτη.

Ωστόσο, στο βίντεο που κατέγραψε ο Σαμσίγια φαίνεται ότι ο ένας νεαρός δεν σκοτώθηκε όταν δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς, γι΄αυτό και ένας ισραηλινός στρατιώτης τον πλησίασε 0--ενώ βρισκόταν σωριασμένος στο έδαφος- και του έριξε την χαριστική βολή στο κεφάλι! Οι ισραηλινές αρχές, μετά την αποκάλυψη του γεγονότος και την καταγραφή του στις κάμερες δήλωσαν ότι ο στρατιώτης κρατείται πριν καν γίνει γνωστό το περιστατικό, καθώς είχε παραβλέψει εντολές του ανωτέρου του.

Μιλώντας για την επίθεση ο άντρας αποκάλυψε ακόμη ότι έπαθε πραγματικό σοκ.

«Όταν ο Ισραηλινός τον πυροβόλησε, είδα το κεφάλι του να καταστρέφεται από τη σφαίρα και τα μυαλά του να διασκορπίζονται στον δρόμο», ανέφερε, σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση.
Αφού τράβηξε τις συγκλονιστικές αυτές εικόνες άρχισε να τρέχει προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο.

Το βίντεο δόθηκε στην δημοσιότητα από μία ομάδα του Ισραήλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις, επιβεβαιώνοντας την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή της Δυτικής Όχθης καθώς όπως όλα δείχνουν οι δύο κοινότητες δεν μπορούν πλέον να βρουν κανένα κοινό σημείο.

http://www.protothema.gr/world/article/571205/dutiki-ohthi-apeiles-gia-ti-zoi-tou-dehetai-o-palaistinios-pou-travixe-to-video-me-tin-en-psuhro-dolofonia/
Προσοχή: Σκληρές εικόνες

 

**