Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Κάτι μεταξύ πρακτόρου και ακτιβιστή, μάλλον μαθητευόμενου...

Βρετανούς και Γερμανούς «φωτογραφίζει» πρωτίστως η Αθήνα
Βρετανούς και Γερμανούς «αλληλέγγυους» φωτογραφίζει η ΕΛΑΣ ως τους πρωτεργάτες των παροτρύνσεων των μεταναστών της Ειδομένης να επιχειρήσουν να σπάσουν τα σύνορα της FYROM για να… μεταβούν στην Ευρώπη!
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Real.gr ερευνώνται και σκοπιανοί και αμερικανοί, ενώ στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει φτάσει φάκελος με τα στοιχεία όσων η ΕΛΑΣ – κατόπιν έρευνας – θεώρησε υπεύθυνους για την πρώτη προσπάθεια μεταναστών να φύγουν προς την Ευρώπη, όταν πέρασαν το ποτάμι, αλλά κυνηγήθηκαν από τις σκοπιανές ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας.
Οι αρμόδιοι υπουργοί, μάλιστα, ζητούν από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνήσει ευθύνες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια της χώρας. Η στάση, μάλιστα, της Αθήνας από χθες έχει σκληρύνει και ήδη σε όσους «αλληλέγγυους» επιχειρούν να περάσουν από την Γευγελή στο τελωνείο των Ευζώνων, διεξάγεται εξονυχιστικός σωματικός έλεγχος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πια να φέρνουν στο ελληνικό έδαφος μαζί τους π.χ. … προκηρύξεις!
Δακρυγόνα
Αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ελήφθη στην Αθήνα πολιτική απόφαση να μην επιτραπεί στους μετανάστες να εξορμήσουν εκ νέου προς τα σύνορα της FYROM, με την ΕΛΑΣ, σε μια τέτοια περίπτωση, να χρησιμοποιεί δακρυγόνα.
Χθες, εξάλλου, η ΕΛΑΣ προειδοποίησε αλληλέγγυους που προσπαθούσαν να σπρώξουν βαγόνι του τρένου προς τα σύνορα, ώστε να το έχουν ως ανάχωμα στις αντιδράσεις σκοπιανών αστυνομικών όταν γίνει η νέα έφοδος προς τα σύνορα, ότι θα χρησιμοποιήσουν εναντίον τους δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τις ίδιες κινήσεις.
Σε Ασπρόπυργο και Σίνδο
Εν τω μεταξύ, Ασπρόπυργος και Σίνδος είναι οι περιοχές που επιλέχθηκαν τα βιομηχανικά κτίρια που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από Ειδομένη και Πειραιά.