Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Σιατίστης Παύλος: «Υπάρχουν ''πρόσφυγες'' που είναι πράκτορες» [video]

"Όταν αρχίζω να καταδικάζω τον άλλον για την πίστή του, τότε αρχίζω να νιώθω ότι κινδυνεύει η δική μου.
Όποιος όμως πιστεύει στην...Ανάσταση του Χριστού, νιώθει ότι δεν κινδυνεύει από τίποτα και μπορεί να βλέπει με αγάπη και καλοσύνη όλους"
 ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή της ΕΡΤ3 "ΕπιΚοινωνία" με την Θεοδώρα Αυγέρη και τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.
 Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κάποιων Ιεραρχών για το θέμα του προσφυγικού, ο Μητροπολίτης Σιατίστης ανέφερε πως "αν υπάρχει καλή διάθεση όλα γίνονται! Η πίστη δεν είναι υπόθεση του μυαλού, είναι σχέση εμπιστοσύνη, εμπιστεύομαι τον Θεό." "Εάν εμείς σαν Χριστιανοί ήταν η ζωή μας, σύμφωνα με την πίστη μας, τότε η πατρίδα μας θα ήταν διαφορετική και ίσως και ο κόσμος να ήταν καλύτερος" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Παύλος. Ο Σεβασμιώτατος ερωτηθείς για την ίδρυση Τμήματος Μουσουλμανικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη, τόνισε πως υπάρχουν και προβληματισμοί γύρω από το θέμα. "Ο βασικός λόγος είναι πως είναι προτιμότερο αυτοί που θα διδάξουν τους μουσουλμάνους την δική τους πίστη να μην είναι φανατικοί, να είναι δικοί μας, γιατί οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα είναι επηρεασμένοι από την Ελλάδα" ανέφερε ο Μητροπολίτης Σιατίστης. Ο κ. Παύλος σε άλλο σημείο τόνισε: "Υπάρχουν πρόσφυγες και πρόσφυγες...το λέω αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι αληθινά ταλαιπωρημένοι που εμείς οι πολιτισμένοι τους διώξαμε από τα σπίτια και την πατρίδα τους, που αν δεν είχαμε βομβαρδίσει την χώρα τους δεν θα είχαν φύγει. Υπάρχουν όμως και "πρόσφυγες" που αρκετοί από αυτούς είναι πράκτορες!"
 pronews.gr