Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Μετανάστευσαν αυτοί, μαζί με τον απάνθρωπο πολιτισμό τους

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
Σοκ στη Σκανδιναβία από τους παιδικούς γάμους προσφύγων -Ανήλικες με μεγάλους άντρες
Ανήλικες νύφες παραμένουν με τους μεγαλύτερους σε ηλικία συζύγους τους σε μερικά κέντρα ασύλου της Σκανδιναβίας.
Πρόκειται για μία πληροφορία η οποία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, την τακτική αυτή όμως την υπερασπίζονται οι αρχές λέγοντας ότι αυτοί οι σύζυγοι είναι ίσως τα μοναδικά πρόσωπα που τα κορίτσια γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Άλλοι πάλι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για παιδική κακοποίηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το RT, 10 κορίτσια κάτω των 16 ετών που έφθασαν στη Σκανδιναβία το 2015 είναι παντρεμένα. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία από την Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης που παρουσίασε το Reuters, 4 από τα ανήλικα αυτά κορίτσια έχουν και δικά τους παιδιά.
Μερικά από αυτά «ζουν με τους συντρόφους τους» αναφέρει ένα email από την υπηρεσία, «Οι ανήλικοι αιτούντες άσυλο βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση καθώς έχουν αφήσει την πατρίδα, την οικογένεια και τους φίλους τους, και ο σύντροφος με τον οποίο έχουν ταξιδέψει μπορεί να είναι το μόνο πρόσωπο που γνωρίζουν και εμπιστεύονται στη Νορβηγία», λέει η Heidi Vibeke Pedersen αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης.
Η κατάσταση αυτή έχει εξοργίσει του ακτιβιστές καθώς όσοι έφτασαν το 2015 επιτρέπεται να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται. «Το να τους τοποθετήσεις με τον σύντροφό τους σε εγκαταστάσεις που προβλέπονται για τους ενήλικες δεν είναι αποδεκτό», λέει στο Reuters η Camilla Kayed από έναν οργανισμό για τα δικαιώματα του παιδιού.