Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Στην Συρία εκλογές και στην χώρας μας λιάζονται οι λεγόμενοι Σύριοι πρόσφυγες

Γιορτή Δημοκρατίας στη Συρία... νέα ήττα της δύσης κι αυτοκτονία της "δημοσιογραφίας"!
Aπό το "PRESS-GR" Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκαςhttp://nikosklitsikas.gr/
Ο λαός της Συρίας σήμερα ψηφίζει.
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 μ.μ. Η εκλογική διαδικασία μπορεί να παραταθεί σε εκλογικά τμήματα με μεγάλη προσέλευση.
Περισσότερα από 7.300 εκλογικά κέντρα υποδέχονται από το πρωί τους πολίτες που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα και οι ουρές ήταν τεράστιες, ακόμη και 2 ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.
Ειδικά εκλογικά τμήματα λειτουργούν και για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των προσφύγων από τις περιοχές Ράκα, Ιντλίμπ, Ντέιρ Εζ Ζουρ και Χαλέπι, που ακόμη είναι σημαντική η παρουσία των δολοφόνων τζιχαντιστών του χαλιφάτου.
Μια γιορτή δημοκρατίας, ακόμη και για την αντιπολίτευση στη Συρία, που συμμετέχει με τους υποψηφίους της σ'΄αυτή τη μεγάλη γιορτή, μετά από πέντε (5) ολόκληρα χρόνια χυδαίας ιμπεριαλιστικής επίθεσης και εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους μάρτυρες, στο βωμό της υπεράσπισης της Πατρίδας και την Εθνικής Κυριαρχία της Συρίας.
Καμία αναφορά στα δυτικά ΜΜΕ και πρωτίστως στα εγχώρια. Η "δημοσιογραφία" στην υπηρεσία της "νέας τάξης".
Μόνον μια μικρή αναφορά στον "Ριζοσπάστη", που η γραφίδα του "ανακάλυψε" πως "η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τις εκλογές". Φίλοι του "Ριζοσπάστη", που βασίζεται αυτή σας την εκτίμηση; Η αντιπολίτευση στη Συρία συμμετέχει στις εκλογές, το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, που προσφάτως φιλοξενήσατε σε εκδήλωσή σας στην Αθήνα, έχει σαφή θέση. Έχετε "προφητικές" ικανότητες κι εσείς; Συνεπώς, πως έχετε προλάβει, ακόμη και την...
πιθανή θέση που θα εκφράσουν οι ιμπεριαλιστές και γιατί αυτή η νέα στάση της εφημερίδας, που στάθηκε από την πρώτη ημέρα της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στο πλευρό του λαού της Συρίας; Επιτρέψτε μας, αλλά για πρώτη φορά προλάβατε, ακόμη και τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Mark Toner, αλλά και το ΝΑΤΟϊκό πρακτορείο "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" του Λονδίνου, που αναμένει τη "γραμμή": (Η ελληνική δημοσιογραφική πορνεία έχει ονοματεπώνυμο!).
 Ο πρόεδρος Άσαντ, μαζί με την αντιπροσωπεία των παρατηρητών από τη Ρωσία, που εκτός από βουλευτές της Δούμας, περιλαμβάνει κι εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας
Σε συνέντευξη τύπου, ο βουλευτής της Ρωσικής Δούμας Sergey Gavrilov, επικεφαλής ρωσικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, διεθνών παρατηρητών διεξαγωγής των εκλογών στη Συρία, υπογράμμισε: "Οι εκλογές στη Συρία επιβεβαιώνουν τη νομιμότητα της κυβερνητικής εξουσίας και θα συνεισφέρουν στην προετοιμασία των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης...".
Η πρώτη αντίδραση, μέχρι αυτή την ώρα, έφθασε από τις ΗΠΑ, όπου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Mark Toner, δήλωσε πως οι ΗΠΑ "δεν νομιμοποιούν τις εκλογές στη Συρία και δεν εκφράζουν τον Συριακό λαό".
Σύμφωνα με τον Mark Toner, τη δημοκρατική λύση στη Συρία θα δώσουν οι συνομιλίες της Γενεύης.
Ταυτόχρονα, ένα οργανισμός φάντασμα -'γεννημένος' από τους "Φίλους της Συρίας", που συμμετέχει κι Ελλάδα-, που δημιούργησαν ΗΠΑ και Ε.Ε., με έδρα την Τουρκία, κάλεσε το λαό της Συρία να μην πάει στις κάλπες, γιατί θα επιτρέψει τη "διεθνή πολιτική νομιμοποίηση του Άσαντ".
Κι επειδή δεν είμαστε όλοι αμερικανάκια σ' αυτό τον τόπο, ούτε δημοσιογράφοι προσφερόμενων υπηρεσιών, ας δούμε ποιος είναι ο εκπρόσωπος της "αντιπολίτευσης", που απαίτησαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση -η κυβέρνηση της Συρίας τον έκανε πάραυτα αποδεκτό και η αλεπού Λαβρόφ, που τρίβουν τα χέρια τους-, να εκφράζει την "αντιπολίτευση" της Συρίας στις συνομιλίες της Γενεύης: Mohammed Alloush, ηγέτης της οργάνωσης (διαβάστε συμμορίας) "Jaysh al Islam" (Army of Islam).
 Η σημαία και τα σύμβολα της οργάνωσης (χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, όπως κι η Αλ Κάιντα) που θα εκπροσωπήσει τον "πολιτισμένο" δυτικό κόσμο στις συνομιλίες της Γενεύης και θα ηγηθεί του "εκδημοκρατισμού" της Συρίας...
Για τον "κύριο" Mohammed Alloush, που θα εκφράσει στη Γενεύη, με τη θέληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την εκπροσωπεί η ανεπάγγελτη Φεντερίκα Μογκερίνι) και των ΗΠΑ, την "αντιπολίτευση" στη Συρία και θα ηγηθεί της "δημοκρατικής μεταρρύθμισης", πολλά μπορούν να γραφούν. Αρκεί όμως το πως περιγράφεται από το "BBC" κι όχι κάποιο κομμουνιστικό ΜΜΕ, στις 26 Γενάρη 2016: Syria conflict: Islamist rebel named opposition chief negotiator
Ένας δολοφόνος, είναι ο ευκολότερος αντίπαλος για τον Άσαντ και μισητός από τον μαρτυρικό λαό της Συρίας.
Η "πολιτισμένη" δύση δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή για να εκφράσει την ιμπεριαλιστική της χυδαιότητα.
"Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι"... φίλε Κοτζιά. Βέβαια, θα πείτε: Μήπως έχει λόγο η αποικία Ελλάδα, γι' αυτό;
Φυσικά δεν έχει λόγο... Αυτό μας έλειπε... να αναδυθεί εξωτερική πολιτική Ανδρέα Παπανδρέου:
Τη δύση εκφράζει η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ...
Περισσότερα για τους "εκλεκτούς" της δύσης, μπορείτε να βρείτε, εδώ: Σήμερα οι εθνικές εκλογές στη Συρία, τα ΜΜΕ κι η Δύση, που τις απαιτούσε, σιωπούν!
Το "φάντασμα" του Ανδρέα Παπανδρέου, η παρακαταθήκη του, θα είναι πάντα εφιάλτης για Μερκελιστές πολιτικούς υπαλλήλους της πατρίδας μας: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Η κυβέρνηση κι η αντιπολίτευση της φίλης χώρας, συναντώνται στην κάλπη και πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές, τους ενώνει η Μητέρα πατρίδα.
Οι νεοαποικιοκράτες βλέπουν να ενταφιάζεται η "αραβική τους άνοιξη"... στη Συρία των Σελευκιδών!
Σήμερα ο λαός της Συρίας γιορτάζει και συμμετέχει μαζικά στις εκλογές.
Οι εικόνες των ψηφοφόρων μιλάνε, κραυγάζουν κι ας τις κρύβουν τα ΜΜΕ:

 




Ας δούμε πως τα περιγράφει στην τηλεόραση της Δαμασκού, σήμερα στις 6 το πρωί, 1 ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο φίλος και σύντροφος  Ouday Ramadan:
"Χιλιάδες Σύροι νεολαίοι στις ουρές για να ψηφίσουν με το άνοιγμα της κάλπης...
Βλέποντας χιλιάδες φοιτητές, μόνον στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, στη σειρά σαν Ινδιάνοι και μόνον στην Ιατρική Σχολή, μία ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας... νιώθεις περήφανος που είσαι Σύρος...
Η περηφάνεια της Συριακής νεολαίας...
Ο λαός της Συρίας έμεινε αγκυροβολημένος στη γη του, για να την υπερασπιστεί από την επίθεση εισβολής...
Ο λαός της Συρίας δεν είναι φυγάς, δεν ακούει τα τραγούδια των σειρήνων, που τον θέλουν πρόσφυγα, φυλακισμένο, ανίκανο να κατανοεί το τι θέλει...
Ο λαός της Συρία έμεινε στη γη του, για να αντισταθεί και να υπάρχει...
Αυτός είναι λαός γιγάντων...
Καλημέρα Συρία, καλημέρα Κόσμε... και συνεχίζουμε να γράφουμε ένδοξες σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας...".
 
Υ.Γ. (1): Η στάση των ελληνικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων στο εμπάργκο απέναντι στη γιορτή Δημοκρατίας, τις σημερινές εκλογές στη Συρία κι ειδικότερα του ΑΠΕ και της ΕΡΤ -που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης-, είναι για μια ακόμη φορά μια μελανή σελίδα στον κατήφορο που έχουν πάρει από καιρό...
 
Υ.Γ. (2): Η σημερινή αναφορά του "Ριζοσπάστη" στις εκλογές της Συρίας, είναι κι αυτή μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του αριστερού κινήματος.
Τους αφιερώνουμε τις απόψεις για τη Συρία, του Marco Rizzo, Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, σήμερα αδελφού κόμματος του ΚΚΕ:
«Ο Πούτιν υπερασπίζεται γεωπολιτικά συμφέροντα κι όχι μια αντίληψη για τον κόσμο, που είχε η Σοβιετική Ένωση. Αλλά, καλώς ο Πούτιν υπερασπίστηκε τον Άσαντ, κακώς που δεν το έκανε και με τον Καντάφι...
Αλληλεγγύη στη Συρία και τον Πρόεδρο Άσαντ, με τους λαούς και τις χώρες που Αντιστέκονται στον Ιμπεριαλισμό».
 
 
Solidarietà alla Siria e al Presidente Assad, con i popoli e gli Stati che Resistono all’Imperialismo.
 
 
 
 
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – ΣυρίαςΥ.Γ. (3): Για τις ελληνικές κυβερνήσεις, που για πέντε (5) ολόκληρα χρόνια στήριξαν την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας και σήμερα συνεχίζουν φονικό εμπάργκο κι έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις με τη φίλη Συρία, μόνον θλίψη και ντροπή.
Λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον, τόνιζε ο Ανδρέας Παπανδρέου... Η ελπίδα είναι να έχουν απωλέσει τη μνήμη μόνον το πολιτικό προσωπικό που υπακούει κι εκτελεί εντολές του 4ου Ράιχ κι όχι ο λαός μας: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!