Τρίτη 19 Απριλίου 2016

«Εναλλακτική για τη Γερμανία»: Όχι μιναρέδες και μπούρκα στη χώρα

«Είμαστε χριστιανική και κοσμική χώρα. Εδώ το Ισλάμ είναι ένα ξένο σώμα» λέει το γερμανικό κόμμα ‘Εναλλακτική για τη Γερμανία’,

 εκφράζοντας αυτόν τον πολιτικό λόγο, ευελπιστώντας να καθιερωθεί ως μια πολιτική δύναμη που απορρίπτει εντελώς το Ισλάμ,
γράφει η Deutsche Welle στη βουλγαρική γλώσσα.
Το Κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» [“Alternative für Deutschland”- AfD] σκοπεύει να έχει ως κεντρικό μέρος του προεκλογικού προγράμματός του, τις αντι-ισλαμικές απόψεις του. Στο συνέδριο του κόμματος που προγραμματίζεται θα υποβληθεί η ακόλουθη πρόταση:
«Σε δημόσιους χώρους πρέπει να απαγορευθούν τα σύμβολα του Ισλάμ. Να απαγορευθούν οι μιναρέδες, οι φωνές του Χότζα και πλήρως η μπούρκα», είπε σε συνέντευξή του ο Μπεατρίξ φον Στόρχ ( Beatrix von Storch), ευρωβουλευτής από το AfD.
Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία- είναι πολιτική ιδεολογία
Ο ίδιος πιστεύει ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, αλλά μια πολιτική ιδεολογία που δεν είναι συμβατή με το γερμανικό σύνταγμα.
Παρόμοιες απόψεις επανέλαβε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Αλεξάντερ Γκόλαντ:
«Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία όπως ο καθολικός ή προτεσταντικός χριστιανισμός. Στο πνεύμα του επικρατεί ένας απώτερος στόχος- η κατάληψη της εξουσίας σε ένα κράτος.
 
 Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εξισλαμισμός της Γερμανίας είναι επικίνδυνος»
«Εμείς είμαστε μια χριστιανική και κοσμική χώρα, εδώ το Ισλάμ είναι ξένο σώμα. Βέβαια, πολλοί μουσουλμάνοι αποτελούν μέρος της Γερμανίας, αλλά το Ισλάμ δεν είναι».
Το κόμμα  «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ζητάει τα ισλαμικά σχολεία και τα τζαμιά στη χώρα να τεθούν υπό αυστηρό έλεγχο και όταν κρίνεται απαραίτητο να κλείνουν.
Ο Γκόλαντ πιστεύει ότι «πρέπει να κλαδεύονται τα ζιζάνια στα κατάφυτα ισλαμικά σχολεία που χρηματοδοτούνται  από ιδιώτες του εξωτερικού. Κάποιος πρέπει να ελέγξει τι διδάσκεται εκεί και ποιος δίνει τα χρήματα για όλη αυτήν την ιδιάζουσα μόρφωση».