Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Έφυγε πράκτορας της ΕΥΠ και γύρισε παπάς! Μια απίστευτη ιστορία

Ο λόγος για έναν από τους πλέον ικανούς πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οποίος αποφάσισε έπειτα από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα στις Μυστικές Υπηρεσίες να χειροτονηθεί παπάς, συνεχίζοντας όμως να υπηρετεί τον εθνικό σκοπό για την ασφάλεια της χώρας !!!

Το θέμα ήδη απασχολεί την ηγεσία της ΕΥΠ, καθώς ο 53χρονος πια ιερέας δεν είναι μόνο ένας από τους πλέον ικανούς πράκτορες τις Υπηρεσίας οποίος έχει «δρέψει δάφνες» στο πεδίο συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας παράλληλα όμως είναι απόλυτα απαραίτητος σε επιχειρήσεις της υπηρεσίας στις οποίες βέβαια δεν θα μπορεί να παρουσιάζεται ενδεδυμένος το ράσο και το καλυμμαύκι.
Ήδη και σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso» ο ιερέας – πράκτορας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μετακινηθεί σε γραφείο αξιοποίησης υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ανάλυσης πληροφοριών, ώστε να αποσυρθεί σταδιακά από την ενεργό δράση και τις επικίνδυνες αποστολές τύπου Τζέιμς Μπόντ.
Εμφανίστηκε με το ράσο.
Ο 53χρονος πράκτορας και αριστούχος της Θεολογικής σχολής Ιωαννίνων, φέτος το Καλοκαίρι πήρε κανονικά την άδεια του αιτούμενος μάλιστα επιπλέον ημέρες, επικαλούμενος προσωπικά θέματα.
Όταν η άδεια του ολοκληρώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας Τζέιμς Μπόντ επέστρεψε στο γραφείο του πλην όμως όλοι οι συνάδελφοι του έμειναν με το στόμα ανοιχτό, καθώς είδαν έναν ιερέα να μπαίνει στα γραφεία χρησιμοποιώντας τον κωδικό ασφαλείας στην πόρτα, να κάθετε στο γραφείο του 53χρονου πράκτορα και να ανοίγει με άνεση τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή χρησιμοποιώντας επίσης τους απαραίτητους κωδικούς.
Βέβαια όταν κατάλαβαν πως είναι ο συνάδελφος τους στην κυριολεξία έπεσαν από τα σύννεφα. Τι είχε συμβεί;
Όλοι γνώριζαν πως ο 53χρονος πράκτορας ο οποίος είχε τελειώσει την Θεολογική σχολή και είχε στρατολογηθεί στην τότε ΚΥΠ στα τέλη της δεκαετίας του 80, είχε στενή σχέση με την θρησκεία και την εκκλησία, κάτι που άλλωστε και ίδιος δεν είχε κρύψει.
Φέτος το Καλοκαίρι και έπειτα από ώριμη σκέψη ο 53χρονος πήρε την απόφαση και χειροτονήθηκε παπάς σε ενορία της Μεσογαίας, χωρίς βέβαια να γνωρίζει το ποίμνιο του πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους πράκτορες της ΕΥΠ σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας.
Οι αποστολές του.
Ο 53χρονος Έλληνας Τζέιμς Μπόντ είναι ένας από τους πλέον καταρτισμένους και αποδοτικούς μυστικούς πράκτορες τις ΕΥΠ, του οποίου η δραστηριότητα δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Τούρκους «συναδέλφους» του οι οποίοι τον «επικήρυξαν» καθώς είχαν χάσει των ύπνο τους από την ικανότητα του Έλληνα Τζέιμς Μπόντ στην «αλίευση» διαβαθμισμένων και ευαίσθητων πληροφοριών.
Ο 53χρονος πράκτορας - παπάς έχει την ικανότητα να περνά απαρατήρητος και να διεισδύει εκεί που κανείς άλλος δεν μπορεί. Για το λόγο αυτό η αποστολές που έχει φέρει σε πέρας, ήταν από τις πλέον δύσκολες με αποτέλεσμα το όνομα του στην ΕΥΠ να είναι συνώνυμο με την επιχειρησιακή αρτιότητα και αποτελεσματικότητα.
Άλλωστε και σύμφωνα με πληροφορίες, η συμβολή του 53χρονου Έλληνα Τζέιμς Μπόντ στην εξάρθρωση δυο σοβαρών κυκλωμάτων εμπορίας όπλων στα Βαλκάνια, ήταν μεγάλη καθώς ήταν ο άνθρωπος που συγκέντρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την αποκάλυψη των δυο πολυδαίδαλων κυκλωμάτων.
Πλέον ο ρασοφόρος Τζέιμς Μπόντ θα έχει διπλή αποστολή...να κρατά στο δρόμο του Θεού το ποίμνιο του σε Ενορία της Μεσογαίας και παράλληλα να θωρακίζει την εθνική ασφάλεια της χώρας, με την συγκέντρωση ευαίσθητων πληροφοριών για λογαριασμό της ΕΥΠ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ
newsit.gr