Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Θέμα χρόνου το θερμό επεισόδιο

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Θερμό επεισόδιο στις Οινούσσες με όπλα!
Σοβαρό επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, σημειώθηκε χθες μεταξύ τουρκικού σκάφους και σκάφους του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με το alithia.gr, ένα τουρκικό σκάφος που βρισκόταν εντός των ελληνικών υδάτων παρά τις συνεχείς κλήσεις να αποχωρήσει, αρνούνταν και έστρεψε τα όπλα του κατά του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με το site της Χίου, το συμβάν δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επισήμως, αλλά την είδηση την επιβεβαιώνουν οι Έλληνες Λιμενικοί.
Συνεχείς οι προκλήσεις των Τούρκων
Χθες, τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν πάρτι επάνω από τις Οινούσες, την ώρα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας μετέβαινε στο νησί για να παρακολουθήσει άσκηση ετοιμότητας.
Τα ελληνικά ραντάρ κατέγραψαν έξι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, μέσα σε λιγότερο απο μία ώρα. Αμέσως "σηκώθηκαν" απο την βάση της Τανάγρας δύο Μιράζ που αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ σε μια περίπτωση υπήρξε και "εμπλοκή"..
Νωρίς χθες το πρωί, αιφνιδιαστικά, διατάχθηκε η ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ” του βορείου τομέα και ταυτόχρονα της αεράμυνας στην περιοχή της Χίου και των Οινουσσών.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας, η οποία σύμφωνα όμως με στρατιωτικές πηγές συνδέεται με την τουρκική δραστηριότητα των τελευταίων 24ωρων με τις απανωτές υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες αλλά και τη  Λέσβο.
briefingnews.gr