Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Γερμανική μπότα στην Ελλάδα! Όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας παραδίδονται στους δανειστές-εκβιαστές

ΕΛΒΟ: Καταγγέλλουν σχέδιο παράδοσης σε Γερμανούς!
«Η ΕΛΒΟ είναι το μεγάλο αγκάθι. Πρέπει λοιπόν να βγει από τη μέση, να την πάρουν οι Γερμανοί». Με αυτές τις φράσεις οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), η οποία βρίσκεται σε ειδική εκκαθάριση,
κατήγγειλαν χθες σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της εταιρίας και παράδοση των «κλειδιών» στη γερμανική Krauss-Maffei Wegmann, μαζί με την «προίκα» των προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Οπως έκαναν μάλιστα γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που πήρε τη μορφή λαϊκής συνέλευσης, αν και ευθέως οι υπουργοί δεν το παραδέχονται, αφήνουν να εννοηθεί πως το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της ιδιωτικοποίησης, με επικρατέστερο υποψήφιο τη γερμανική εταιρία.

«Οι άλλοι (σ.σ.: η προηγούμενη κυβέρνηση) ντρέπονταν να πουν το όνομα. Αυτοί το λένε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ Θεόδωρος Αλιόγκας. Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης εξήγησε πως στις επαφές με τα κυβερνητικά στελέχη διαφάνηκε ότι η περίοδος της... επανάστασης από τη σημερινή κυβέρνηση τελείωσε.

Σύμφωνα με το σωματείο, το σχέδιο που εξετάζεται είναι να μείνει στο Δημόσιο ένα 30% με 35% και το υπόλοιπο να πάει σε στρατηγικό επενδυτή, στον οποίο θα παραχωρηθεί για πολλά έτη και η διαχείριση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (ΑΩ), αξίας περίπου 66.000.000 ευρώ, δηλαδή υποδομών αιχμής που έγιναν στην ΕΛΒΟ τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο έργων όπως η μονάδα-φιλέτο των Leopards. Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν το σωματείο και για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, σημειώνοντας πως ενώ προεκλογικά τούς έδινε υποσχέσεις, τώρα «από τα αεροπλάνα και τις στολές δεν βρίσκει χρόνο για εμάς».

Αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι να σταματήσει η ειδική εκκαθάριση, να ενταχθεί η εταιρία σε ενιαίο αμυντικό φορέα υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, «100% στο Δημόσιο», και να δοθεί άμεσα λύση στο οικονομικό και παραγωγικό τέλμα.
Μαρία Μαθιοπούλου
http://www.dimokratianews.gr/content/61226/elvo-kataggelloyn-shedio-paradosis-se-germanoys