Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Δεν είναι απλώς μια στολή, αλλα μια στρατιωτική νοοτροπία που η Ελλάδα απέχει. Η Τουρκία προχωρά ενω η Ελλάδα ταϊζει πρόσφυγες και λαθρομετανάστες

Τουρκία: Η νέα παραλλαγή κάνει αόρατο τον στρατιώτη από τους δορυφόρους
Τη νέα τουρκική παραλλαγή επιδεικνύει στρατηγικά με προσεκτικά σχεδιασμένες εμφανίσεις του στον Τύπο ο Τούρκος αρχιστράτηγος Χουλουσί Ακάρ.
Σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, οι Τούρκοι εμφανίζονται να έχουν εξαιρετικά καλοσχεδιασμένη επικοινωνιακή στρατηγική σε αυτό το θέμα, καθώς προβάλλουν τη νέα στολή ως πρωτοποριακό επίτευγμα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η νέα στολή δεν πρόκειται για “μια ακόμα παραλλαγή” αλλά, όπως αναφέρει η
εφημερίδα Milliyet προέκυψε μετά από μελέτη και εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες.
  • έχει κατασκευαστεί με νανοτεχνολογία
  • κάνει αόρατο τον στρατιώτη από τους δορυφόρους
  • προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία
  • το ύφασμα στεγνώνει οκτώ φορές γρηγορότερα από τα άλλα υφάσματα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, λόγω διαφορετικών τύπων στολών παραλλαγής, με ένα νέο πρόγραμμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προέκυψε η νέα στολή. Πριν λίγο καιρό, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ, άρχισαν οι εργασίες σχετικά με το σχεδιασμό ενός νέου τύπου στολών παραλλαγής στις ΤΕΔ. Αρχικά συγκροτήθηκε μια ομάδα σχεδιασμού της στολής, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα, μελέτησε τις στολές παραλλαγής άλλων στρατών, και έκανε πολλές μελέτες σχετικά με τη χρήση τους. Αποτέλεσμα αυτών των εργασιών ήταν να σχεδιαστεί μια νέα στολή και σε πιλοτική βάση αυτή να χρησιμοποιηθεί πρώτα από τον Αρχηγό του Τουρκικού Επιτελείου Στρατηγό Ακάρ.



Ο Στγός Ακάρ επέδειξε τη νέα στολή πρώτα κατά την επιθεώρησή του σε Μονάδες του νομού Κίλις και στη συνέχεια στη Δκση της 3ης Κύριας Αεροπορικής Βάσης του Ικονίου, γεγονός που τράβηξε την προσοχή.
Το Κιλίς είναι η πόλη που οι Τούρκοι δίνουν μεγάλη σημασία, καθώς εκεί φιλοξενούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ από εκεί εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των Κούρδων στο συριακό έδαφος. Πρόσφατα μάλιστα, δέχθηκαν επίθεση από το ISIS κάτι που προκάλεσε αναστάτωση καθώς είχε ανακοινωθεί από τουρκικής πλευράς επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ, η οποια όμως δεν έγινε ποτέ.



Άλλο ένα σημείο που τονίζεται ιδιαίτερα από τον Τουρκικό Τύπο είναι ότι οι επωμίδες με τον βαθμό δεν βρίσκονται πλέον στον ώμο, αλλά στο θώρακα, ακολουθώντας τα αμερικανικά πρότυπα.
Στη στολή που φορούσε ο Ακάρ, ο βαθμός βρίσκονταν στη δεξιά πλευρά του στήθους. Διαπιστώθηκε ότι τα διακριτικά ήταν μικρότερα από τα άλλα. Ακριβώς κάτω από το βαθμό, υπάρχει το Επώνυμο και πληροφορίες για την ομάδα αίματος. Οι κονκάρδες και τα σήματα, παραμένουν όπως και στις σημερινές στολές (στο ίδιο σημείο).

Άλλες αλλαγές στην πρόσφατα σχεδιασμένη στολή είναι ότι έχει τοποθετηθεί και η Τουρκική σημαία. Η ημισέληνος τοποθετήθηκε στο δεξί μανίκι της στολής του Στγού Ακάρ. Στη στολή παραλλαγής υπάρχει μια ακόμα αλλαγή, σχετικά με τη χρήση της εξάρτυσης. Σε αντίθεση με την ισχύουσα στολή, στη νέου τύπου στολή, το πάνω μέρος της στολής παραλλαγής, χρησιμοποιείται έξω από το παντελόνι.

Οι εργασίες σχετικά με τη νέου τύπου στολή συνεχίζονται. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι νέου τύπου στολές παραλλαγής, θ’ αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από τις ΤΕΔ.