Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Πολεμική εικόνα στην Ευρώπη: Ξαφνικές μεγάλες συγκεντρώσεις δυνάμεων από Ρωσία - ΝΑΤΟ (φωτό, vid)

ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΥΠΑΜ Σ.ΣΟΪΓΚΟΥ
Σε πολεμική ετοιμότητα βρίσκεται η Ρωσία από την Αρκτική μέχρι την Κασπία, την Μαύρη Θάλασσα, την Υπερδνειστερία, την Βαλτική και την Οσετία με τον Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, να επιθεωρεί την ετοιμότητα του Βορείου Στόλου.


Το ΝΑΤΟ χοντραίνει το παιχνίδι καθώς στρατιώτες του από Λετονία, Λιθουανία, Φινλανδία, ΗΠΑ, Καναδά και Γερμανία θα λάβουν μέρος σε πολεμικά παίγνια σε Λετονία και Εσθονία .
 
Πιο αναλυτικά, στα Βαλτικά κράτη θα ξεκινήσουν Νατοϊκές ασκήσεις 19-20 Απριλίου και θα «σκεπάσουν» τους ουρανούς της Εσθονίας.
 
Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος Ισπανικά Eurofighter Typhoon, Πολωνικά και Βελγικά F-16, Λιθουανικά-Σουηδικά και Φινλανδικά αεροσκάφη, Βρετανικά F-18.
 
Για τις ασκήσεις αυτές θα χρησιμοποιηθούν ακόμη και τα πολιτικά αεροδρόμια των περιοχών Tallinn, Vilnius και Riga καθώς και η αεροπορική βάση Ämari.
 
Oι Νατοϊκές ασκήσεις με την ονομασία Summer Shield XIII θα πραγματοποιηθούν στην βάση Adazi στην Λετονία, με στόχο την ανάπτυξη του επιπέδου ετοιμότητας σε επίπεδο τάγματος και ταξιαρχίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Λετονίας.
 
Στην άσκηση θα πάρουν μέρος το πεζικό της Λετονίας, οι αλεξιπτωτιστές και οι ειδικές δυνάμεις.
 
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας ο Σ.Σοϊγκού, μετέβη στο νησί της Αλεξάνδρας στο αρχιπέλαγος Φραντζ Ζόζεφ της Αρκτικής για να επιθεωρήσει την ετοιμότητα του στρατιωτικού προσωπικού του Βόρειου Στόλου και των μεραρχιών αεράμυνας.
 
«Ο υπουργός Άμυνας θα επιθεωρήσει τον Βόρειο Στόλο στο νησί Γη της Αλεξάνδρας στο αρχιπέλαγος Φραντζ Ζόζεφ, καθώς και την κατασκευή των διοικητικών κτιρίων Arctic Shamrock που βρίσκονται στο βορειότερο σημείο της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
 
Η κατασκευή της στρατιωτικής βάσης Arctic Trefoil στην Γη της Αλεξάνδρας, που είναι μέρος των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ρωσικού Βόρειου Στόλου έχει ολοκληρωθεί κατά το 97%.
 
Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 2000 Ρώσοι στρατιώτες εκτελούν ασκήσεις στα βουνά της Νότιας Οσετίας.
 
Περισσότεροι από 2000 στρατιώτες από την Ρωσική στρατιωτική βάση της Νότιας Οσετίας θα πάρουν μέρος σε ασκήσεις στο ορεινό πεδίο βολής Dzartsemi, όπως ανέφερε εκπρόσωπος τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας.
 
Στην άσκηση οι στρατιώτες θα εξασκηθούν στην χρήση ελαφρών όπλων και μοντέρνου εξοπλισμού όπως άρματα μάχης T-72BM και ΒΜP-2 και αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika.
 
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται άσκηση του Στόλου της Κασπίας.
 
Εκπρόσωπος τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας ανέφερε ότι ξεκίνησε αιφνιδιαστική άσκηση.
 
H άσκηση διεξάγεται υπό την εποπτεία του ναύαρχου Igor Osipov και σε αυτή συμμετέχουν 1000 πεζοναύτες και 100 οπλικά συστήματα.
 
Επιπλέον ο Στόλος της Βαλτικής βρίσκεται σε συναγερμό. Στην συγκεκριμένη περιοχή 30 πλοία του ρωσικού Στόλου εκτελούν βολές με αληθινά πυρά κατά αεροπορικών και θαλάσσιων στόχων ενώ διεξάγουν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, ασκήσεις αεράμυνας περιοχής και ναρκοθέτησης. Στις ασκήσεις συνδράμουν δέκα ελικόπτερα και αεροσκάφη συνεργασίας.
 
Στην Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια διεξάγονται αντιαεροπορικές ασκήσεις με Τοr M2 και  Pantsir S-1.
 
Αιφνιδιαστικά από σήμερα το πρωί οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν εκτεταμένες εκτοξεύσεις πυραύλων με σκοπό την ανίχνευση «εχθρικών» υποβρυχίων  στην Μαύρη Θάλασσα.
 
"Ανεπίσημα οι εκτοξεύσεις  πυραύλων ξεκίνησαν σε  διαφορετικά μέρη, αλλά κατά βάση υλοποιούνται στην Κριμαία από τις 15 Απριλίου. «Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε περιοχή της πόλης Θεοδοσίας" ανακοίνωσε ο Υποναύαρχος  Αλέξανδρος Βίτκο .
 
Πρόκειται για δυνάμεις πεζικού, μονάδες πυραυλικών συστημάτων Bastion, μονάδες πυροβολικού και άνδρες της  ταξιαρχίας πεζοναυτών με  πάνω από 800 στρατιώτες.
 
Την Δευτέρα 18η Απριλίου ξεκίνησαν ασκήσεις με την συμμετοχή  Su-30, Su-24, Ka-27, Mi-8, συνολικά 30 μαχητικά.
 
Την ίδια στιγμή ρωσικές  στρατιωτικές δυνάμεις στην Υπερδνειστερία συνεχίζουν τις στρατιωτικές ασκήσεις.
 
Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στην  περιοχή  Afanasievka στην επαρχία  Dubossary. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την εκδήλωση βολών οπλικών συστημάτων των Ρώσων μόλις 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.
 
"Η στρατιωτική ανάπτυξη και οι δυνατότητες του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Ρωσία αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλειά μας. Αντιμετωπίζουμε μη φιλικές ενέργειες. Οι πρόσφατες ενέργειες της Συμμαχίας για άλλη μια φορά δείχνουν ότι διατηρεί τον παλιό της σκοπό, την ανάσχεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενώ θέλει να είναι σε σύγκρουση μαζί μας, η Συμμαχία δεν προσαρμόζεται στις σύγχρονες συνθήκες" τόνισε ο Ν.Πεσκόφ.
 
Παράλληλα ο Ρώσος αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Anatoly Antonov, είπε ότι το ΝΑΤΟ κατηγορεί την Μόσχα στα πλαίσια ενός "πληροφοριακού πολέμου".
 
"Η φρασεολογία της ηγεσίας του ΝΑΤΟ είναι εξωφρενική: λένε σήμερα ότι η Ρωσία είναι στο κατώφλι του ΝΑΤΟ ενώ αυτοί μετακινούνται διαρκώς προς εμάς και όχι εμείς προς αυτούς" τόνισε ο Antonov.
 
"Το εννοώ και όλοι το βλέπουμε, το αναγνωρίζουμε και λαμβάνουμε τα κατάλληλα στρατιωτικά-τεχνικά μέτρα αλλά θέλω να δώσω έμφαση στο εξής, είμαστε αντίθετοι σε μια κούρσα εξοπλισμού ανεξάρτητα του ποιος την επιβάλλει αλλά υπάρχει μια στρατιωτική ανάπτυξη στην περίμετρο των δυτικών συνόρων..." πρόσθεσε.
 
Δείτε τα βίντεο από τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 pronews.gr