Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ολόκληρη η ανθρωπότητα χρωστά πολλά στην Ορθόδοξη Ρωσία...το νούμερο τρομακτικό όπως και η οργάνωση της ISIS


9.000 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε η ρωσική Αεροπορία κατά των ισλαμιστών - Να ποιος "έλιωσε" το ISIS (βίντεο)

Εννέα χιλιάδες αεροπορικές επιδρομές έχει πραγματοποιήσει η ρωσική Αεροπορία από την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του ISIS, της Αλ Νούσρα και της Jaysh Al-Islam στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015.
 
Αν και υπήρξε μια αναδιάταξη δυνάμεων από τότε που ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την "μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων", παραμένουν στην Συρία παραπάνω απο τις μισές καθώς θεωρήθηκε ότι οι υπαρχουσες δυνάμεις αρκούν και λόγω της ενίσχυσης του ταλαιπωρημένου από λειψανδρία και πενταετή σκληρό πόλεμο, συριακού Στρατού από δυνάμεις της Χεζμπολάχ, Σιίτες Ιρακινούς παραστρατιωτικούς, Ιρανούς παραστρατιωτικούς Αl-Quds και τώρα εδώ και κάποιες ημέρες για πρώτη φορά λαμβάνει μέ΄ρος στην συριακή σύκγρουση ο επισημος ιρανικός Στρατός με την αποστολή της 65ης Ταξιαρχίας των Ιρανών αλεξιπτωτιστών.
 
Στο έδαφος συμμετέχουν άγνωστος αριθμός ομάδων Ρώσων Spetsnaz που έπαιξαν τον μέγιστο ρόλο στην ανακατάληψη της ελληνιστική Παλμύρας απο τα χέρια των ισλαμιστών.
 
Το ρωσικό α/α S-400 συνεχίζει να προστατεύει την αεροπορική βάση Hmeimim. Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν είχε δηλώσει ότι "η αποστολή της RuAF είχε πλήρως ολοκληρωθεί"
 
Αυτή την δήλωση την στήριξε στο γεγονός ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς το 90% των υποδομών του ISIS και η ικανότητά του να παράξει χρηματα με τα οποία να χρηματοδοτεί τον αγώνα του.
 
Το ISIS πλέον έχει σοβαρά προβλήματα σε καύσιμα και στις μετακινήσεις του. 
 
"Περισσότερα από 20 αεροσκάφη έχουν αποσυρθεί μεταξύ των οποίων Su-34 Su-24 και όλα τα Su-25s. Όπως επίσης και αριθμός ελικοπτέρων Mi-8 και Mi-24,” δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος των ρωσικών ΕΔ Igor Konashenkov 
 
"Λιγότερα από τα μισά θα παραμείνουν στην Συρία".
 
Φυσικά οι ρωσικές δυνάμεις παίζουν ακόμα βαρύνουσας σημασίας ρόλο καθώς χάρις σε αυτές καταλήφθηκαν οι πόλεις Palmyra και al-Qaryatayn από το ISIS.
 
Πλέον όμως δεν χρειάζονται μαζικά χτυπήματα κατά της οργάνωσης και το ρωσικό Επιτελείο προχώρησε στην χρήση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων Spetsnaz τις οποίες χρησιμοποιεί για "χειρουργικά" πλήγματα και για υποβοήθηση των επιχειρήσεων του συριακού Στρατού.
 
Ο Konashenkov επιμένει ότι η Μόσχα έχει αφήσει αρκετό εξοπλισμό για να προχωρήσουν όλες οι "απαραίτητες αποστολές"
 
"Η βάση μας είναι πλήρως εξοπλισμένη για να λειτουργεί αυτόνομα και για να διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ότι χρειαζόμαστε είναι ακόμα εκεί."
 
pronews