Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Έρχεται η Ανάσταση για την Συρία

Άσαντ και Ρωσία ετοιμάζουν την τελική επίθεση στην «πρωτεύουσα» του ISIS
Μεγάλη επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών στις πόλεις Ντέιρ αλ-Ζουρ και Ράκα ετοιμάζει ο συριακός στρατός,
σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Αλεξέι Μποροντάφκιν.
Η Ράκα αποτελεί την άτυπη πρωτεύουσα του «χαλιφάτου», με την ενδεχόμενη ανακατάληψη της από τον στρατό του Άσαντ να αποτελεί ένα καίριο πλήγμα για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Στις παραπάνω επιχειρήσεις θα συνδράμει δυναμικά και η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τον Μποροντάφκιν, ο οποίος δήλωσε σε δημοσιογράφους:
«Σύμφωνα με την απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η κατάπαυση του πυρός στη Συρία δεν ισχύει για το Ισλαμικό Κράτος, το Μέτωπο Αλ Νούσρα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων των συριακών ενόπλων δυνάμεων με την υποστήριξη ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, απελευθερώθηκε η πόλη της Παλμύρας και τώρα σχεδιάζονται περαιτέρω επιθετικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση της Ντέιρ αλ-Ζουρ και της Ράκα».
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν την ίδια ώρα στην ανάγκη επικράτησης μιας «κατάστασης ηρεμίας» στη Συρία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.
Τόσο η Μόσχα, όσο και η Ουάσιγκτον θα εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας σε περιοχές όπως, η Λαττάκεια, αλλά και τα προάστια γύρω από την πρωτεύουσα, Δαμασκό.
Ανοιχτή για διαβουλεύσεις με όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ είναι η Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Ρώσος εκπρόσωπος, τόνισε ότι χρησιμοποιούνται όλα τ’ απαραίτητα κανάλια διπλωματικής επικοινωνίας.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η νέα εκεχειρία θα εφαρμοστεί για 24 ώρες στη Δαμασκό, αλλά και για 72 ώρες στη Λαττάκεια, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, που επικαλείται διπλωματική πηγή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα έχει εφαρμογή και στο Χαλέπι. Δεν αφορά όμως τη Ράκα…