Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Επιδιώκουν τον αργό θάνατο μας με τον πιό απίστευτο εκβιασμό...μόνο που η Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν πεθαίνει

"Βόμβα" κυβερνητικού αξιωματούχου: Χρεοκοπία τον Ιούνιο, αν δεν έχουμε συμφωνία! -Οι διαπραγματεύσεις Τσακαλώτου – θεσμών διακόπηκαν, ύστερα από τη συνάντηση στο Χίλτον που διήρκησε μόλις μισή ώρα
- "Ο δρόμος έχει αναταράξεις από τα μέσα Απριλίου όμως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην ξεμείνει από χρήματα...”, τονίζει αξιωματούχος στο Reuters
- “Όσο περισσότερος χρόνος περνά χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο”, δήλωσε δεύτερος Έλληνας αξιωματούχος

Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία θα βρεθεί η Ελλάδα στις αρχές του Ιουνίου, αν δεν υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, εάν καταφύγει στα ταμειακά αποθέματα των ασφαλιστικών Ταμείων και "παγώσει" επιστροφές φόρων και πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα.
"Ο δρόμος έχει αναταράξεις από τα μέσα Απριλίου όμως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην ξεμείνει από χρήματα έως το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, χρησιμοποιώντας και τα ταμειακά αποθέματα ασφαλιστικών ταμείων και συσσωρεύοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές, εάν χρειαστεί", είπε η πηγή.
Με την πρώτη αξιολόγηση να συνεχίζεται χωρίς αποτέλεσμα, η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα διάφορων δημόσιων φορέων ώστε να καλύψει τυχόν κενά ρευστότητας στα δημόσια ταμεία. Ήδη έχουν μεταφερθεί στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας αποθέματα της Βουλής, του ΕΟΠΠΥ, του ΟΑΕΔ και δημόσιων νοσοκομείων.
"Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη αλλά δεν είναι όσο δραματική ήταν πέρυσι", δήλωσε στο Reuters δεύτερος έλληνας αξιωματούχος. "Αλλά όσο περισσότερος χρόνος περνά χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο".
 
Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις

Στο μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν ύστερα από μόλις μισή ώρα, που διήρκησε η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς στο Χίλτον, σήμερα το απόγευμα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και μεταδίδει το capital.gr, τη διακοπή τη ζήτησαν οι ίδιοι οι θεσμοί προκειμένου να διαβουλευτούν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Πρόσθεσε ότι ενδεχομένως να γίνει νέος γύρος σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, ενώ όπως ανέφερε, ακόμη δεν είναι δεδομένο ότι θα διενεργηθεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη.
Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι σήμερα συζητήθηκε ένας "μηχανισμός δέσμευσης" της Ελλάδας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων 3,6 δισ. ευρώ αν υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλείσεις. Ανέφερε ότι "οι θεσμοί μας άκουσαν".
 
ΠΗΓΗ: REUTERS