Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΙΑΠΩΝΙΑ: Τα δακτυλικά αποτυπώματα θα αντικαταστήσουν τα χρήματα

Ταχύτατες οι εξελίξεις στην προώθηση του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, και παράλληλα η εφαρμογή του «επόμενου βήματος» σε άλλες χώρες οι οποίες έχουν υποταχθεί νοητικά ώστε να αποτελέσουν τα πειραματόζωα της Νέας Τάξης.

 Η επιλογή των χωρών δεν είναι βεβαίως τυχαία.
Επισκέπτες, τουρίστες και κάτοικοι της Ιαπωνίας, θα ξεχάσουν σύντομα μετρητά και τραπεζικές κάρτες, καθώς η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα γίνει η πρώτη χώρα όπου επίσημα η νέα τεχνολογία ελέγχου θα επιτρέπει τα δακτυλικά αποτυπώματα του χρήστη να χρησιμοποιούνται αντί των παραδοσιακών μέσων πληρωμής.

Το σύστημα, που θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι, έχει επισήμως ως στόχο να κάνουν τα ψώνια τους "ευκολότερα" και να γίνεται ο έλεγχος ταχύτερα και πιο βολικά στα ξενοδοχεία για τους ξένους επισκέπτες, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Φτάνοντας στη χώρα, οι τουρίστες θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένων των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους, καθώς και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους, συμπεριλαμβανομένων των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους, καθώς και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους σε αεροδρόμια ή άλλους δημόσιους χώρους που έχουν καθορισθεί.

Τα πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στην  συνέχεια θα είναι σε θέση να αγοράσουν προϊόντα σε ορισμένα καταστήματα με την τοποθέτηση δύο δακτύλων τους σε μια μικρή συσκευή ανάγνωσης αποτυπωμάτων.


Το σύστημα των δακτυλικών αποτυπωμάτων θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως μια γρήγορη εναλλακτική λύση στο διαβατήριο κατά τον έλεγχο στα ξενοδοχεία, κάτι που αποτελεί πλέον νομική απαίτηση για τους ξένους τουρίστες.

 
Στην πρώτη φάση δοκιμής του, το εγχείρημα θα περιλαμβάνει 300 καταστήματα σουβενίρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις όπου συχνάζουν τουρίστες σε δημοφιλή μέρη.


Ιάπωνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ελπίζουν να εξαπλωθεί το σύστημα σε ολόκληρη την χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο, μέχρι το 2020, όπου σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν με τον τρόπο αυτό ετήσιες πωλήσεις από 40 εκατομμύρια τουρίστες.
Το νέο σύστημα θα επιτρέψει επίσης στην κυβέρνηση να αναλύσει τις καταναλωτικές συνήθειες των ξένων τουριστών, χάρις στην τράπεζα «ανωνύμων» δεδομένων που διαχειρίζεται ένα συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης.


Τα δεδομένα που λαμβάνονται σε αυτό το έργο θα χρησιμοποιηθούν για να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες στην Ιαπωνία, δημιουργώντας πιο άνετες συνθήκες για τους επισκέπτες.

Η χρήση βιομετρικών στοιχείων ως εργαλείο πληρωμών προβάλλεται ως μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, που χρησιμοποιείται ήδη από παγκόσμιους γίγαντες. Τον Φεβρουάριο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η MasterCard επιβεβαίωσε ότι δεν θα δέχεται “selfies” (αυτοφωτογράφηση) και δακτυλικά αποτυπώματα, αντί των κωδικών πρόσβασης.

 

Πολλές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν τα δακτυλικά αποτυπώματα ως μέσο για τον έλεγχο ταυτότητας της πληρωμής. Με πιστωτική κάρτα εγγεγραμμένη στην υπηρεσία Apple Pay, οι χρήστες iPhone μπορούν να επιβεβαιώσουν τις πληρωμές και τις συναλλαγές τους με το πάτημα του δαχτύλου στο ID Touch scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων το οποίο είναι ενσωματωμένο στο πλήκτρο Home.

 

Οι υπηρεσίες Samsung Pay και Android Pay ξεκίνησαν επίσης αυτό το είδος της επιλογής για τους χρήστες οι οποίοι μπορούν πλέον να πληρώσουν με την χρήση του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο τηλέφωνό τους.