Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Χάος στη Βενεζουέλα: Μάχες σώμα με σώμα για λίγο ψωμί -Πολίτες λεηλατούν σούπερ μάρκετ και σπίτια [βίντεο]

Μέρες Αργεντινής ζει η Βενεζουέλα με τους πολίτες να δίνουν μάχες σώμα με σώμα για λίγο ψωμί, να λεηλατούν φορτηγά με τρόφιμα, ενώ, την ίδια ώρα να παραμένουν βυθισμένοι στο σκοτάδι για ώρες, λόγω των διακοπών ρεύματος που έχει επιβάλει ο Μαδούρο!


Οι σκηνές άγριου ξύλου στους δρόμους και της λεηλάτησης επιχειρήσεων και σπιτιών είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον στη Βενεζουέλα, με την κατάσταση να είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη και να τείνει προς την αναρχία. 
Μετά και τις νέες περικοπές που ανακοίνωσε ο Μαδούρο παρατηρούνται ελλείψεις βασικών αγαθών, οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν ενώ για πολλές ώρες πολλές περιοχές μένουν χωρίς ρεύμα. Και μέσα σε όλα τα προβλήματα της χώρας, τελείωσαν και τα λεφτά που χρειάζονται για να τυπωθούν νέα χαρτονομίσματα! 
Ο τριψήφιος πληθωρισμός, το παραγωγικό έλλειμμα τύπου Σοβιετικής Ένωσης και η σοβαρή ύφεση έχουν στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στον σοσιαλιστή ηγέτη, ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν τον Μαδούρο. Πριν δυο ημέρες παραδόθηκε στους ηγέτες της αντιπολίτευσης ένα έγγραφο που τους επιτρέπει να θέσουν σε λειτουργία τη διαδικασία δημοψηφίσματος και να διώξουν τον Μαδούρο. Εχουν ήδη, μάλιστα, εκκινήσει τη διαδικασία συλλογής υπογραφών, καθώς απαιτούνται περίπου 4 εκατ. 
Ο Μαδούρο, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του σοσιαλιστή προέδρου Ούγο Τσάβες ως διάδοχός του προτού αποβιώσει το 2013, έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία προτού τελειώσει η θητεία του το 2019 και έχει κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι σκοπεύει να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του. Εάν η αντιπολίτευση καταφέρει να διώξει τον Μαδούρο φέτος, θα γίνουν εκλογές εκ νέου. Αλλά εάν το καταφέρει το 2017, τότε η προεδρία θα περάσει στα χέρια του τωρινού αντιπροέδρου, θέση που κρατεί ο Αριστόβουλο Ιστουρίζ, πιστό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.



Πηγή: Χάος στη Βενεζουέλα: Μάχες σώμα με σώμα για λίγο ψωμί -Πολίτες λεηλατούν σούπερ μάρκετ και σπίτια [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/264595/haos-sti-venezoyela-mahes-soma-me-soma-gia-ligo-psomi-polites-leilatoyn-soyper-market#ixzz47CL65J2R