Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Σκοτώνουν ότι ψυχορραγεί

Το Ισλαμικό Κράτος πουλά τα όργανα των τραυματιών τζιχαντιστών
Το Ισλαμικό Κράτος πουλά στη μαύρη αγορά τα όργανα των τζιχαντιστών που τραυματίζονται στις μάχες στο Ιράκ, αναφέρει το δίκτυο Fars News που εδρεύει στη χώρα.

«Οι γιατροί απειλούνται με θάνατο προκειμένου να βγάζουν τα όργανα των τραυματιών του ΙSIS, όπως νεφρά και καρδιές» αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Οι τζιχαντιστές φαίνεται πως δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος του μεγάλου αριθμού τραυματιών κι έτσι τους εκτελούν για να πωλούν τα όργανα τους, κάτι που συμφέρει πολύ περισσότερο το ταμείο της οργάνωσης.
Το 2015 το Ισλαμικό Κράτος είχε ήδη ξεκινήσει αυτή την πρακτική με υποχρεωτική αιμοδοσία. Όμως η φρίκη επεκτάθηκε όταν στη Μοσούλη προόρισαν μια κλινική για το λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.
Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, ο Ιρακινός πρέσβης στον ΟΗΕ, κατήγγειλε αυτή την υπόθεση μιλώντας για γενοκτονία, εκτελέσεις γιατρών και λαθρεμπόριο στη μαύρη αγορά από τα μακάβρια «τιμαλφή» τους.
Το δράμα στο Ιράκ δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα καθώς παραδέχτηκε και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα που μίλησε για τουλάχιστον ένα χρόνο ως την απελευθέρωση της Μοσούλης.
tribune.gr