Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ψευδοπατριάρχης Κιέβου: "Να σκοτώσετε όλους τους κατοίκους του Ντονέτσκ"

ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗΝ Α.ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ο μη αναγνωρισμένος και αυτοδιορισμένος "Πατριάρχης" του Κιέβου, Φιλάρετος, προέτρεψε τους Ουκρανούς πιστούς να σκοτώσουν τους κατοίκους του Ντονέτσκ (!), λέγοντάς τους ότι αυτό δεν είναι "αμαρτία". 
Ζήτησε δηλαδή εθνοκάθαρση και να εξοντωθούν όλοι οι ρωσόφωνοι κάτοικοι.Αυτός είναι και ο λόγς για τον οποίο η Νέα Ρωσία δεν θα μπορέσει να ενωθεί ποτέ ξανά με την Ουκρανία, καθώς κινδυνεύουν οι ζωές των κατοίκων από τις πρακτικές των απογόνων των Ουκρανών Ναζί αλλά και συγγενών των Γερμανών, Ουκρανούς (οι λεγόμενοι Ουκρανοί μεταφράζονται ως "πεδινοί" και έπροέρχονται από μίξη γερμανικών και χαζαρικών φυλών)
»Ποιά είναι η αλήθεια; Ποιά είναι η πηγή του Κακού; Η πηγή του Κακού είναι οι άνθρωποι που ζούν στο Ντονμπάς και στη Ρωσία»
Η δήλωση αυτή του αποστάτη "Πατριάρχη" της "Ορθόδοξης" Εκκλησίας της Ουκρανίας (μη αναγνωρισμένης από τις άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες του πλανήτη, αλλά υποστηριζόμενη από το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και την Δύση), έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη κυριακάτικη ακολουθία στις 22 Μαρτίου.
»Το  Donbass είναι ουκρανική γη εδώ και αιώνες και ανέκαθεν κατοικούνταν από Ουκρανούς!
Στις περιοχές του Donetsk και του Lougansk ζούν αυτόχθονες πληθυσμοί. Οι υπόλοιποι είναι αυτοί που ήρθαν από την ρωσική αυτοκρατορία, μετέπειτα Σοβιετική Ένωση και Ρωσία και εγκαταστάθηκαν στα ουκρανικά εδάφη».
»Πως είναι δυνατόν να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας χωρίς να σκοτώσουμε και να πάρουμε ζωές; Όχι αδερφοί και αδερφές μου! Αυτό δεν είναι δολοφονία. Δεν παραβιάζεται ο Νόμος του Θεού »ου φονεύσεις». 
Πριν περίπου ένα μήνα και ο πνευματικός ηγέτης των ελληνοκαθολικών  (ουνιάτες, άλλη αίρεση που δημιουργήθηκε από τους σκοτεινούς σχεδιασμούς της Δύσης που αναζητά ένα τρόπο να απαρροφήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία και να την υποτάξει στον Παπισμό) , αρχιεπίσκοπος Φραγκίσκος είχε αποκαλέσει τον αιματηρό πόλεμο στο Ντονμπάς, μια »σοβιετική προπαγάνδα».
Φυσικά όλες αυτές οι "εκκλησίες" είναι η προσπάθεια της Δύσης να δημιουργηθεί μι πιο "χειραγωγούμενη" Ορθδοξία που δεν θα έχει καμια σχέση με την Μόσχα. Στις ΗΠΑ ξέρουν πολύ καλά ότι η Ορθοδοξία αποτελεί μέγιστο συνεκτικό δεσμό των Ρώσων,των Ελλήνων, των Σέρβων, των Ελληνοκυπρίων και άλλων ορθόδξων λαών, και θέλουν να τον σπάσουν. Ειδικότερα στην περίπτωση της Ουκρανίας πραγματοποείται ένα μεγάλο θρησκευτικό πείραμα. Θυμίζουμε  ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι η μόνη αναγνωρισμένη και κατά την "εξέγερση" της Μαιντάν αλλά και αργότερα χτυπήθηκαν οι εκκλησίες της από Ουκρανούς Ναζί.
Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (ουκρανικά: Українська Православна Церква, ρωσικά: Украинская Православная Церковь) είναι μία αυτόνομη εκκλησία της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, υπό την εκκλησιαστική ένωση με το Πατριαρχείο της Μόσχας. Έχει ως προκαθήμενο το Μητροπολίτη Κιέβου Βολοντιμίρ.
 
Η εν λόγω Εκκλησία είναι η πιο πολυάριθμη και μία από τις τρεις αντίπαλες ουκρανικές Εκκλησίες της Ορθοδοξίας (οι άλλες είναι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο του Κιέβου και η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία) και είναι η μόνη που αναγνωρίζεται με βάση το κανονικό δίκαιο και από τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο.
 
Για τη διάκριση των τριών Ορθοδόξων Εκκλησιών, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία συχνά αναφέρεται δημοσίως με το όνομα Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία- Πατριαρχείο της Μόσχας- αγγλ. Ukrainian Orthodox Church (Moscow Patriarchy) ή UOC(MP). Οι άλλες δύο αναφέρονται ως η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Κίεβου (Orthodox Church-Kiev Patriarchate ή UPC-KP) και η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία (Ukrainian Autocephalous Orthodox Church ή UAPC.)
 
Η ίδια η Εκκλησία εμμένει στο ότι το όνομά της είναι απλώς Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία,δηλώνοντας ότι η ίδια αποτελεί τη μόνη κοινότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών, βάσει του Εκκλησιαστικού Κανόνα,μια ουκρανική «τοπική εκκλησία» (ουκρανικά: Помісна Церква), ισχυρισμός στον οποίο αντιτίθενται δυναμικά οι αντίπαλοί της που δεν έχουν σχέση με τον Κανόνα της Εκκλησίας.
 
Η Εκκλησία είναι γραμμένη με το όνομα «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία» στην Κρατική Επιτροπή της Ουκρανίας που είναι αρμόδια για τα εκκλησιαστικά ζητήματα.
 
 
defencenet.gr