Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Αθώο το MEGA, ένοχος ο ... Θεός!

Πανηγυρίζουν και χαίρονται οι ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για την αθωωτική γι’ αυτούς απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης στη μηνυτήρια αναφορά για τη μεγάλη ύβρη κατά του Ιησού Χριστού και του τριαδικού Θεού που επιτεύχθηκε με την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Κώδικας Ντα Βίντσι»! Συγκεκριμένα οι δικαστές που εκδίκασαν τη μηνυτήρια αναφορά των δυό δικηγόρων γυναικών στις 10 Μαρτίου αδυνατούσαν να διαγνώσουν(!!!) ως αποδείχθηκε πως υβρίσθηκε ο τριαδικός Θεός, ούτε φαίνεται πως κατάλαβαν ότι διαστρεβλώθηκε η αναλλοίωτη αλήθεια της Ορθόδοξης πίστης!
Στο εκκοσμικευμένο εν γένει πνεύμα άλλωστε που επικρατεί στο σύνολο της κοινωνίας ήταν εύλογο να εκλάβειο το δικαστήριο ως κάτι φυσιολογικό την μεγάλη βλασφημία προς το Θεό, επικαλούμενοι και αποδεχόμενοι τη φιλοσοφία της δαιμονικής ελευθερίας, που εκπορεύεται κατά κύριο λόγο από τους σκοτεινούς διαδρόμους των στοών.
 Βέβαια αν μία τέτοια βλασφημία είχε διατυπωθεί κατά των γονέων τους η των υπόλοιπων αγαπημένων μελών της οικογένειάς τους θα παρουσιάζονταν διαφορετικοί. Τότε ως άμεσα θιγμένοι από τη βλασφημία θα ήταν αμείλικτοι και σκληροί και πιθανόν να αξίωναν την επιβολή της ανώτατης προβλεπόμενης ποινής. Τώρα όμως, εφόσον η βλασφημία αφορούσε το Θεό και την πίστη είναι εύκολο να την ξεπεράσουν με τη συνειδητή επιλογή της μη τήρησης του νόμου... Προτίμησαν τα παράθυρα της αδικίας για να αποφύγουν την προβλεπόμενη απονομή της αδικίας...

Ως ήταν λοιπόν φυσικό, αφού δεν συνειδητοποίησαν τα απλά να αδυνατούσαν να καταλάβουν και τα πιο σύνθετα... Τα επακόλουθα δηλαδή της βλασφημίας τον Δεκέμβριο του 1998 (βλ. επεισόδια) αλλά και μέχρι σήμερα (βλ. κρίσεις)! Η μήπως ηθελημένα το φτωχό το μυαλό τους να μην τα συνέλαβε; Μήπως προτίμησαν να παραμείνει τούτο εγκλωβισμένο στην επικρατούσα λογικοκρατία που χαρακτηρίζει την εποχή μας για να μην τύχουν των επιπτώσεων της αοράτου απειλής του φερομένου ως ισχυρού και κατέχοντος κομική εξουσία τηλεοπτικού σταθμού;

Τον ουρανό βέβαια καλοί μου δικαστές δεν τον αγγίζουν τα φαρμακερά βέλη της αμφισβήτησης που ρίχνουν κατά καιρούς ανόητοι, άμυαλοι, δυστυχείς και άρρωστοι στο νου άνθρωποι. Τα βέλη αυτά, όμως, φθάνουν ως ένα σημείο και έπειτα επιστρέφουν στα κεφάλια αυτών που τα εκτόξευσαν αλλά και των υπολοίπων που αδιαφορούν, αποσκοπώντας στον συνετισμό και τη μετάνοια όλων.

Το συγκεκριμένο λοιπόν τηλεοπτικό κανάλι μέσα στον χρόνο που μεσολάβησε δέχθηκε ένα από τα βέλη αυτά... Το βέβαιο είναι πως θα δεχθεί και άλλα με τη μορφή πληγών σαν του Φαραώ που σκοπό θα έχουν να κάμψουν τη σκληρότητα της διαβολής που απλόχερα και χωρίς αιδώ συνεχίζει να σκορπίζει. Αλλά και η πατρίδα μας, η Ελλάδα από την οποία εκτοξεύθηκε ως πύραυλος η μεγάλη αυτή βλασφημία δέχθηκε και θα δεχθεί τα βέλη είτε με τη μορφή κάθε λογής κρίσεων είτε με τη μορφή επιδημιών, σεισμών και καταποντισμών κ.ο.κ. μέχρι να κατανοήσουμε όλοι το λάθος και γονυπετείς ικετεύσουμε συγχώρηση...

Τις βαρύτατες επιπτώσεις ως συνάφεια της αθωωτικής απόφασης είναι βέβαιο πως θα δεχθούν και οι συγκεκριμένοι δικαστές αλλά και το σύνολο της κλυδωνιζόμενης από τα σκάνδαλα σήμερα ελληνικής δικαιοσύνης που στο όνομα της ανασφάλειας και της ιδιοτελούς ενίοτε τρόπου σκέψης επικροτεί το άδικο ανοίγοντας τις σκοτεινές πύλες γνωστών στοών για να αλωνίζει ανεξέλεγκτα ο μιαρός Σατάν.

Οι δικηγόροι που μήνυσαν το MEGA δεν ζητούσαν αποζημιώσεις και άλλα συναφή ευτελή ανταλλάγματα, ούτε επεδίωκαν τον εύκαιρο εντυπωσιασμό αλλά αξίωναν μέσω μίας τυπικής επίπληξης τη δέσμευση των διοικούντων του τηλεοπτικού σταθμού να υπηρετούν εφεξής την αλήθεια και να σέβονται τον τηλεθεατή, να στηρίζουν την οικογένεια! Και οι δύο δικηγόροι προχώρησαν σε κάτι τέτοιο διότι θέλησαν να προλάβουν τις σημερινές τραγικές επιπτώσεις της μεγάλης βλασφημίας προς τον τριαδικό Θεό.

Θα μου πείτε πως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να κάνουν οι καλοί μας ρασοφόροι, οι ορατοί στυλοβάτες και διάκονοι της Ορθοδοξίας μας. Αλλά δυστυχώς, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων μετρημένων στα δάχτυλα της μίας παλάμης αυτοί σιώπησαν ενώπιον της δαιμονικής απειλής του δημοσίου χλευασμού... Ενώπιον της μεγάλης βλασφημίας προτίμησαν να καλυφθούν στο σκότος που προκαλεί η αγκίστρωση στο βδελυρό και τρισάθλιο άρμα της εκκοσμίκευσης. Ταυτίστηκαν δηλαδή με εκείνους τους Ιουδαίους που τη μία Κυριακή υποδέχονταν τον Σωτήρα Χριστό, στα Ιεροσόλυμα ως βασιλιά και την επόμενη φώναζαν «σταύρωσον-σταύρωσον». Γιατί η βλασφημία λογίζεται πνευματικά ως καρφί στο σταυρό του Κυρίου μας.

Ο ουρανός βλέπει τη στάση όλων μας ανεξαιρέτως και θρηνεί για την κατάντια αυτού του τόπου. Γιατί ως κατάντια νοείται η ισοπέδωση των πάντων, η καταρράκωση των χριστιανικών ιδανικών και αξιών, η κορύφωση της αδικίας και του ψεύδους, η ασέβεια και εν γένει η αποστασία από τις αρχές που κοσμούσαν τον ελληνικό λαό και ολάκερο το Έθνος. Η σήψη και η δυσωδία από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία μας στην τότε μεγάλη βλασφημία προς το Θεό αλλά και στις ύβρεις που καθημερινά εκτοξεύονται μέσω της προβολής της πορνείας, της διαφήμισης του κιναιδισμού και κάθε ανωμαλίας που αποτελούν έμμεσες μορφές βίας ειδικά προς τους νέους και τις νέες!

Χριστιανοί μου, ας υψώσουμε όλοι τα χέρια στον Θεό παρακαλώντάς Τον να σταματήσει αυτήν την κατρακύλα που μας οδηγεί στον αβυσσαλέο θάνατο και την καταστροφή. Ήρθε ο καιρός να εγκαταλείψουμε τη ραθυμία και να απαιτήσουμε από τους εαυτούς μας, από τους ιερείς μας και από τους φίλους μας να αλλάξουμε ρότα ώστε να στραφούμε προς τον Σωτήρα Χριστό. Τι λέτε, δεν είναι καιρός να ατενίσουμε προς την πηγή της ευτυχίας και ευημερίας;

Συντάκτης: Δ.ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

http://www.orthodoxia.gr/