Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Το σιωνιστικό έγκλημα συνεχίζεται ανενόχλητο. Δεν είναι επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, αλλά ισχύ στην παγκόσμια διακυβέρνηση από το κράτος του Ισραήλ

Νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα
Πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, έγινε γνωστό από παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές.
Τα τέσσερα θύματα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα πυραύλου που εκτοξεύθηκε εναντίον κατοικίας ανατολικά της Γάζας, ανακοίνωσε παλαιστινιακή πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.
Η κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς και τρία γειτονικά σπίτια υπέστησαν ζημιές.
Την Δευτέρα, παλαιστινιακός πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την επίθεση, διευκρινίζοντας ότι είχε στόχο υπόστεγο στο οποίο κατασκευάζονταν όπλα.
Η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε την επιδρομή όταν ένοπλοι του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) ανέλαβαν την ευθύνη για τη ρίψη αυτοσχέδιας ρουκέτας χθες Δευτέρα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νοτίου Ισραήλ. Κατά την παλαιστινιακή επίθεση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.
Η βία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχει ενταθεί τελευταία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ένοπλοι ισλαμιστές και μέλη αριστερών οργανώσεων εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του νοτίου Ισραήλ.
Ισραηλινά F-16 έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιδρομών τις τρεις τελευταίες ημέρες εναντίον αρκετών στόχων στη νότια Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 ανθρώπων.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ