Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Διαλύουν την "ελίτ" του Λιμενικού Σώματος, επειδή φώναζαν "Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι"

Στην διάλυση της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ/ΛΣ) οδηγούν οι αποφάσεις που αλήφθησαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Με απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Θανάση Μπούσιου τέθηκε σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αξιωματικός που ήταν επικεφαλής του αγήματος των 36 βατραχανθρώπων της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, επειδή οι άνδρες του αγήματος υποτίθεται ότι φώναζαν «εθνικιστικά συνθήματα».
Την "καρατόμηση" των υπευθύνων είχε προαναγγείλει, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης:
"Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος φώναξε ακραία ρατσιστικά συνθήματα, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός. Όμως από το βίντεο δεν φαίνεται καθαρά αν φώναζαν αυτά τα συνθήματα οι άνδρες του αγήματος, αλλά οι συγκεντρωμένοι πολίτες!
Και εν πάση περιπτώσει σε μάχιμες μονάδες εθιμικά επιτρέπονται συνθήματα που πολιτικά μπορεί να μην είναι "correct", αλλά βοηθούν στην ανύψωση του ηθικού των μελών των ομάδων.
Ο Μ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι "τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας".
Τόνισε δε, ότι "προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους." και κατέληξε: "Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα".

Άρα «αποκεφαλίζεται» η ελίτ του Λιμενικού Σώματος επειδή κάποιοι κοντά τους φώναξαν συνθήματα που δεν άρεσαν στην πολιτική ηγεσία, όπως «Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι»…

Πάντως το δεύτερο μέρος του συνθήματος που περιλαμβάνει την φράση "Γουρούνια Αλβανοί" ήταν σαφώς απαράδεκτο, είτε το φώναξαν τα μέλη της ΜΥΑ/ΛΣ, είτε πολίτες...

defencenet