Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Καταστροφικός ο γεωγραφικός προσδιορισμός

Απαράδεκτη και εθνικά καταστροφική θα είναι η αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό, γιατί θα φανεί ότι συμφωνούμε πως οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι Μακεδόνες και απομένει μόνο προς διευκρίνιση ο γεωγραφικός χώρος που καταλαμβάνουν!
Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Παμμακεδονικής Ενώσεως Υφηλίου και η αντιπροσωπεία του εσωτερικού στις συναντήσεις που είχαν με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.
Επίσης, ομολόγησαν την ανησυχία τους μετά την πρόσφατη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, διότι φοβούνται την αλλαγή προς το χειρότερο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
 εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, καθ' όσον, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, η χώρα μας αποδέχεται διαπραγμάτευση για το όνομα χωρίς να κλείσουν τα θέματα εθνότητας,
γλώσσας και υπηκοότητας, υπαναχωρώντας από προηγούμενες διακηρύξεις και πράξεις. Εξέφρασαν, ακόμα, την ικανοποίησή τους για την επαφή που είχαν με τους κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη, όχι όμως και από τη συνάντησή τους με τον κ. Πετσάλνικο. Γι' αυτό η πρόεδρος της Επιτροπής Νίνα Γκατζούλη τόνισε:
«Απογοητευτήκαμε με τη συζήτηση που είχαμε μαζί του και αυτό που αποκομίσαμε ήταν πως η κυβέρνηση επείγεται να κλείσει το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς να συζητήσει τα καίρια θέματα εθνότητας, υπηκοότητας και γλώσσας, γεγονός το οποίο είναι εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων και καταστροφικό για την Ελλάδα, η οποία αποδέχεται την παραχώρηση στους Σλάβους του Μακεδονικού Πολιτισμού και της Ιστορίας, πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά».

Η αντιπροσωπεία ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο της Βουλής να κατοχυρωθεί από το Κοινοβούλιο η ταυτότητα του Μακεδονικού Ελληνισμού ως ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού.

http://www.paron.gr/