Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Απτόητοι οι γερμανοί εκβιάζουν την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάποιος να τους σταματήσει…

«Μετρητά εδώ και τώρα» (!) θέλουν οι Γερμανοί της TKMS τα 345 από τα συνολικά 520 εκατ. ευρώ που τους «οφείλονται» από τη ναυπήγηση των τεσσάρων υποβρυχίων Type 214 και το πρόγραμμα-απάτη - όπως αποδεικνύεται - του εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων 209/1200, Neptune II, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί «έμφραγμα» στο οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας. Κυριολεκτικά «στο λαιμό» πατάνε αυτή την στιγμή το ελληνικό δημόσιο απειλώντας να τινάξουν στον αέρα την διαπραγμάτευση.
Το απόγευμα θα έχουμε έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με εκπροσώπους της TKMS σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στο νέο εκβιασμό των Γερμανών.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για το θέμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν την συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Βουλής που θα δώσει την έγκρισή της στην συμφωνία, είπε ότι έχει προτείνει στην γερμανική πλευρά αποπληρωμή με κατ΄έτος καταβολή 200 εκατ. ευρώ κάτι που οι Γερμανοί δεν το δέχονται.

H TKMS ζητά τα 220 εκατ. ευρώ που οφείλονται στην HDW (την θυγατρική της), ένα ποσό 25 εκατ. ευρώ που είναι οφειλόμενο από τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ, συν 100 εκατ. ευρώ από τα ENAE. Συνολικά αυτή την στιγμή - και ενώ έχουν καταβληθεί 2.032 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και δεν έχει παραληφθεί ούτε τιμόνι υποβρυχίου - "οφείλονται" και από τα δύο προγράμματα 520 εκατ. ευρώ στην TKMS και τα ΕΝΑΕ. Για τα 220 δικαιούχος είναι η θυγατρική της HDW και τα υπόλοιπα 300 είναι των ΕΝΑΕ.
Σε λίγο θα ακολουθήσει ενημέρωση από το defencenet.gr για όλο το περιεχόμενο της συνέντευξης του Ε.Βενιζέλου, όπου εκτός των άλλων αποκαλύφθηκε ότι ο μεν
 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, το πρωτότυπο σκάφος της κλάσης 214, κόστισε 423,5 εκατ. ευρώ αρχική τιμή (463,25 εκατ. με την προσαρμογή) στο ελληνικό δημόσιο, ο δε εκσυγχρονισμός του παλαιού 209/1200 ΩΚΕΑΝΟΣ κόστισε…390 εκατ. ευρώ! Και αυτοί που υπέγραψαν την Neptune II βάσει της οποίας εκσυγχρονίστηκες ο ΩΚΕΑΝΟΣ, κυκλοφορούν ελεύθεροι…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr