Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Οι έλληνες πολιτικοί έχουν παραδώσει το Αιγαίο στους τούρκους. Μπαίνουν και βγαίνουν ανενόχλητοι οι τουρκομογγόλοι !

Οι Τούρκοι σουλατσάρουν ανενόχλητοι στο Αιγαίο
Δύο μόλις ημέρες μετά το νέο τουρκικό νταηλίκι στο Σούνιο, μια νέα ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ ήρθε να δημιουργήσει σκεπτικισμό στους κόλπους της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας:
«Σύμφωνα με καταγραφές στη συχνότητα κινδύνου, από 8:28 έως 9:22 (Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010), έγιναν τρεις συνολικά εκπομπές R/T από ραντάρ Datca προς ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος της FRONTEX, ενώ αυτό βρισκόταν βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου σε ύψος 3400 ποδών, εντός ελληνικού εναέριου χώρου. Η κλήση έλεγε ότι ήταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου και να εγκαταλείψει την περιοχή άμεσα. Το ελικόπτερο ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή του (Κως-Σάμος-Κως, απογείωση 7:50, προσγείωση 9:34)».
 Παρενοχλούν τα αεροσκάφη της FRONTEX
Είχαν προηγηθεί την Τρίτη και άλλες προκλήσεις, με εστίαση στο φρουρούμενο από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας Φαρμακονήσι, όπου οι Τούρκοι στρατιωτικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα γκρίζα ζώνη:

«Σύμφωνα με καταγραφές στη συχνότητα κινδύνου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 25 εκπομπές ασυρμάτου από το ραντάρ της Datca, προς πολωνικό αεροσκάφος της FRONTEX, ενώ αυτό πετούσε βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου, σε ύψος 3000 ποδών και εντός του ελληνικού εναέριου χώρου. Η κλήση έλεγε ότι το αεριοσκάφος βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου και να εγκαταλείψει την περιοχή. Το αεροσκάφος εκτέλεσε κανονικά την αποστολή του πραγματοποιώντας δύο πτήσεις (πρώτη πτήση δέκα εκπομπές ασυρμάτου-απογείωση από την Κω στις 9:00 και προσγείωση στις 2:58, δεύτερη πτήση 15 εκπομπές ασυρμάτου-απογείωση από την Κω στις 3:58 και προσγείωση στις 6:50)».

Συστηματική υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας μας
Οι Τούρκοι παρενοχλούν σκοπίμως τα διεθνή εναέρια μέσα της FRONTEX, ώστε να δώσουν στους μετέχοντες την αίσθηση μειωμένης ελληνικής κυριαρχίας στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου. Την ίδια ώρα, δουλεύουν πυρετωδώς για να βελτιώσουν τα μέσα και τις επιδόσεις τους στον τομέα έρευνας και διάσωσης, που είναι στις μέρες μας το μεγάλο διακύβευμα στο Αιγαίο. Η παραπάνω πρόκληση, δεν ήταν η μόνη της ημέρας:

«Στις 9:30 ελικόπτερο Chinook που εκτελούσε προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση (Κω, Κάλυμνο, Φαρμακονήσι, Λειψοί, Λέρο, Πάτμο, Τήλο, Κω) και ενώ βρισκόταν άνωθεν Φαρμακονησίου, κατά τη φάση της προσγείωσης δέχθηκε κλήση ασυρμάτου από το ραντάρ της Datca, που έλεγε ότι το ελικόπτερο βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου και να εγκαταλείψει την περιοχή. Το ελικόπτερο συνέχισε κανονικά την εκπαιδευτική του πτήση. Το Chinook είχε απογειωθεί στις 8:18 από Κω, ενώ στις 14:35 βρισκόταν στην Πάτμο».