Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Προκλητική επανεμφάνιση "Τσάμηδων": Έκαψαν ελληνικές Σημαίες αλλά η Αθήνα ζητάει συγγνώμη!

Νέα κρούσματα ανθελληνισμού σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κάψιμο των Εθνικών μας Συμβόλων από παρακρατικούς των Τιράνων. Σε συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το κόμμα τον "Τσάμηδων" (PDU) μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, έκαψαν Ελληνική Σημαία όπου επάνω της ήταν γραμμένο το όνομα του Πρόεδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δήμαρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου, παρουσία μάλιστα δύο βουλευτών του PDU, προφανώς απογόνων των εγκληματιών πολέμου της Θεσπρωτίας.
 Σε τεράστια πανώ οι διαδηλωτές είχαν γράψει συνθήματα όπως "Η Ελλάδα η ντροπή της ΕΕ" καθώς και συνθήματα υπέρ των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων. Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, Ελληνικές Σημαίες κάηκαν και σε άλλες πόλεις της Βορείου Αλβανίας, όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες συγκεντρώσεις.
Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι ο Έλληνας πρέσβης Ν. Πάζιος υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, εκφράζοντας μάλιστα "την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης να τιμωρήσει σκληρά τους ενόχους"! Έχουν άραγε επίγνωση oι φωστήρες του νεοκλασικού της Βασ. Σοφίας ποιος είναι ο συσχετισμός ισχύος και ποιοι οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη; Μήπως ήρθε η ώρα να συζητηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου ή η προληπτική προστασία της Μειονότητας από τις Ένοπλες Δυνάμεις;

(ANANΕΩΣΗ 28/03:) Διάβημα διαμαρτυρίας για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα επιδώσει το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ M. Martinonski κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ερωτηθείς αναφορικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για τα συνθήματα, δήλωσε ότι εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας δεν συμβάλλουν στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας (σ.σ. σε αντίθεση βέβαια με τη ρητορική και τις ενέργειες της κυβέρνησης Gruevski!).