Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Πιέζουν για τον διαμελισμό της Ελλάδος. Πήραμε βίζα δώσαμε Σκόπια…

Με διθυράμβους σύμπας ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης, συνεπικουρούμενος απ' τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τους υποταγμένους (μεγαλο)δημοσιογράφους, έχει βαλθεί να πείσει τον ελληνικό λαό για τον... μεγάλο θρίαμβο του Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα. Δηλαδή την κατάργηση της βίζας για όσους Έλληνες θα ταξιδεύουν εφεξής στις ΗΠΑ, ένα ελληνικό αίτημα που παρέμενε σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια.
Αλλά πέραν των -δικαιολογημένων σ' αυτήν την περίπτωση- παραπόνων της προηγούμενης κυβέρνησης και της Ντόρας Μπακογιάννη, που είχαν σχεδόν ολοκληρώσει τη σχετική προεργασία, τα παπαγαλάκια της κατευθυνόμενης ενημέρωσης «λησμόνησαν» να πουν ποια είναι τα ανταλλάγματα που δώσαμε στον πλανητάρχη, προκειμένου να επιστρέψει ο πρωθυπουργός στην Ελλάδα έχοντας πάρει τον... θρίαμβο της κατάργησης της βίζας!
Επειδή βέβαια τίποτα δεν παραχωρούν άνευ ανταλλαγμάτων οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα όταν σε βρίσκουν σε μεγάλη ανάγκη, θα άξιζε κάποιος να διερευνήσει το τι έγινε, τι ειπώθηκε πίσω απ' τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου, κυρίως σε:

• Ελληνοτουρκικά και Αιγαίο.
• Σκοπιανό.

Και οι πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, παρόλο που έχει επιχειρηθεί να επιβληθεί εμπάργκο ενημέρωσης που κάθε άλλο παρά συνάδει προς όρους στοιχειώδους διαφάνειας, αναφέρουν πως και στα δύο αυτά σοβαρά εθνικά μας θέματα ο Γ. Παπανδρέου προέβη σε υποχωρήσεις ανεπίτρεπτες.

Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ήταν το θέμα που κυριάρχησε κατά το 12λεπτο έως 15λεπτο τετ α τετ των Ομπάμα - Παπανδρέου.

Άλλωστε η Ουάσινγκτον είχε καταστήσει όσο σαφέστερες γίνονταν τις προθέσεις της και κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Χίλαρι Κλίντον, που είχε προηγηθεί και με την υπογράμμιση ότι:

• Έχει τεράστια σημασία για τις ΗΠΑ η είσοδος των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και σ' αυτό επιμένουν απαρέγκλιτα.

Με την ίδια επιμονή έθεσε το θέμα και ο Ομπάμα στον Παπανδρέου. Είναι σαφές ότι τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ επιβάλλουν μια τέτοια «λύση», αφού η Ουάσινγκτον δεν θέλει σε καμιά περίπτωση την «επιστροφή» των Ρώσων στα Βαλκάνια, ούτε φυσικά θέλει νέες αναζωπυρώσεις σ' αυτήν την εύφλεκτη περιοχή.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες:
• Το όνομα που πρότειναν οι Αμερικανοί για τη FYROM είναι το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ονομασία που υποθάλπει τον αλυτρωτισμό, αφού το «Βόρεια Μακεδονία» σημαίνει ότι υπάρχει και «Νότια Μακεδονία»!

• Ωστόσο δεν προσέφεραν και μια καθαρή λύση σχετικά με το erga omnes, την ελληνική δηλαδή «κόκκινη γραμμή», ότι αυτή η ονομασία θα ισχύσει έναντι πάντων.

• Αυτό για το οποίο δεσμεύτηκαν οι Αμερικανοί είναι μια δικιά τους δήλωση γύρω στον Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την οποία δεν θα ισχύει η αναγνώριση που είχαν κάνει στα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», αλλά με τη νέα ονομασία. Και τίποτα άλλο πέραν αυτού.

• Επίσης ουδεμία δέσμευση ανέλαβαν για τις άλλες ελληνικές «κόκκινες γραμμές», δηλαδή τα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας. Μάλιστα για το τελευταίο ανέφεραν ότι τα Σκόπια θα αναγνωριστεί ότι μιλούν τη... «βορειομακεδονική» γλώσσα, ενώ θα λέγονται υποτίθεται «Βορειομακεδόνες» και κάποια στιγμή θα μείνει μόνο «Μακεδόνες» και «μακεδονική γλώσσα».. Με ό,τι σημαίνει πάλι αυτό για τη Μακεδονία μας. Μια τέτοια συμφωνία ανοίγει διάπλατα Κερκόπορτες...

• Αντίθετα ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους ότι τη «λύση» τη θέλουν το αργότερο μέχρι τον Νοέμβρη, δηλαδή σε κάθε περίπτωση πριν από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Τότε θέλουν οπωσδήποτε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με ακύρωση του ελληνικού βέτο, που μπήκε στο Βουκουρέστι επί Μπους.

Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο!
Αλλά και στο άλλο μείζον εθνικό μας θέμα, τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και τις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, ούτε εκεί ο πρωθυπουργός προέβαλε... σθεναρή αντίσταση. Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να ισχυριστεί ότι ουδεμία αντίσταση προέβαλε, αντίθετα συναίνεσε στην αμερικάνικη απαίτηση, σύμφωνα με την οποία:

• Οι δύο χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) θα πρέπει να κάνουν διάλογο εφ' όλης της ύλης, με ορατό χρόνο τερματισμού του και με -τελικό- στόχο την επί της ουσίας συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, κάτι που αποτελεί πάγια τουρκική απαίτηση.

Στην προαναφερθείσα κατεύθυνση τα βήματα θα είναι μεθοδικά, προσεχτικά, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπηρετούν τον τελικό στόχο.

Είναι, για παράδειγμα, χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της Κύρας Αδάμ στην «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία διεκδικεί να χωριστεί το Αιγαίο στα δύο, με όριο τον 25ο μεσημβρινό!

Και μπορεί μεν η χώρα μας να μην έχει αποδεχθεί ακόμα αυτήν την τουρκική απαίτηση, ωστόσο έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κατά τον σχεδιασμό (η επεξεργασία του οποίου γίνεται αυτές τις μέρες) της κοινής ελληνοϊσραηλινής αεροναυτικής άσκησης που θα διεξαχθεί τον Μάη, οι Ισραηλινοί προφορικά έβαλαν το θέμα ότι τα δικά τους πολεμικά αεροπλάνα δεν θα πετάξουν ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, γιατί δεν θέλουν να ενοχλήσουν τους Τούρκους...

Αν η Ελλάδα το αποδεχθεί αυτό, θα πρόκειται για μια ντε φάκτο αναγνώριση αυτού του καθεστώτος!

Αλλά πέραν των προαναφερθέντων, που αφορούν τις ιταμές αμερικάνικες απαιτήσεις, φαίνεται πως ο Γιώργος «ξεχρεώνει» όλες τις υφιστάμενες εκκρεμότητες, προκειμένου να αποσπάσει έστω μια ημιτελή δήλωση πολιτικής στήριξης.

Για παράδειγμα, λήγει η εκκρεμότητα με την παραλαβή των υποβρυχίων που κατασκευάστηκαν απ' τους Γερμανούς στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ένα εκ των οποίων... γέρνει...
Όπως προβλέπει η συμφωνία που υπογράφτηκε προκειμένου να εγκατασταθεί η νέα διοίκηση στα ναυπηγεία, αφού πέρασαν κατά 75% στην εταιρεία Αμπού Ντάμπι Μαρ:


• Η Ελλάδα θα παραλάβει και το επίμαχο υποβρύχιο «Παπανικολής», αυτό δηλαδή που γέρνει... με σκοπό να πουληθεί σε άλλη χώρα! Δηλαδή λέμε ότι αυτό το ελαττωματικό υποβρύχιο, που δεν παραλαμβάναμε, θα το παραλάβουμε και θα ψάξουμε να βρούμε... θύματα για να τους το πουλήσουμε!

• Θα παραληφθούν επίσης κανονικά και τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια της ίδιας κατηγορίας.

• Αντί για τον εκσυγχρονισμό δύο παλιών υποβρυχίων τύπου «209», όπως προβλεπόταν, θα ναυπηγηθούν άλλα δύο υποβρύχια της «κλάσης 214».

• Μάλιστα πηγές του υπουργείου υπολογίζουν ότι, συμψηφίζοντας προϋπολογισμό και τελικό κόστος, η πρόσθετη επιβάρυνση είναι 165 εκατομμύρια ευρώ! Και αυτά τις μέρες που ξεζουμίζεται ο Έλληνας...

Ε, όταν τα παραπάνω ο Γιώργος τα έδωσε προκειμένου να πάρει μια δήλωση ήξεις αφήξεις της Μέρκελ, φανταστείτε σε ποιες παραχωρήσεις προέβη προκειμένου να πάρει τη... θριαμβική κατάργηση της βίζας και τα υπόλοιπα θερμά λόγια του πλανητάρχη!

http://www.paron.gr/