Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Επικίνδυνο το Google Street View, φακελώνουν απλές γειτονιές μέχρι μυστικές βάσεις.

Όλοι γνωρίζετε το Google Street View. Αν όχι, να σας πούμε , περιγραφικά ότι είναι μία υπηρεσία της Google με την οποία μπορείτε να πλοηγηθείτε στους δρόμους κάποιων πόλεων. Για να λειτουργήσει η υπηρεσία αυτή η Google έχει βάλει ένα ή και περισσότερα αυτοκίνητα με κάμερες και τραβάει φωτογραφίες όλους τους δρόμους των πόλεων.
Αυτή τη φορά με το νέο του "κατόρθωμα" προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.Για ποιό λόγο;Φωτογράφισε και δημοσίευσε εικόνες από τη μυστική βρετανική στρατιωτική βάση SAS.
Την είσοδο της μυστικής βάσης, η οποία δεν υπάρχει στους χάρτες για λόγους ασφαλείας, τώρα μπορεί να την δεί κάποιος μέσω του Google Street View .
O βρετανός βουλευτής Paul Keetch εξέφρασε φόβους ότι αυτό θα ενθαρρύνει μια τρομοκρατική επίθεση. Μάλιστα είπε ότι είχε ζητήσει από το Google την περασμένη εβδομάδα την άρση των εικόνων, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στις 11 Μαρτίου.
Το υπουργείο Άμυνας της χώρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι εντελώς ανεύθυνο να απεικονίζονται στρατιωτικές βάσεις και ειδικές δυναμεις στο διαδίκτυο.