Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Με την πρωτοφανή κίνηση των τούρκων και την απραξία του ελληνικού κράτους, οι Έλληνες ντροπιάστηκαν για άλλη μια φορά !

Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων!
Όχι μόνο μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά έκανε και έλεγχο σε ελληνικό πλοίο η τουρκική κορβέτα που έφτασε να κάνει βόλτες ως τη Τζια προχθες το μεσημέρι.
Αυτή τη φορά οι Τούρκοι... ξεπέρασαν το εαυτό τους. Ο Τούρκος πλοίαρχος σταμάτησε τις άσκοπες βόλτες προχθές το μεσημέρι. Ενώ η ελληνική πυραυλάκατος παρακολουθούσε τις κινήσεις του από κοντά, άλλαξε ρώτα και μπήκε εντός των χωρικών μας υδάτων.
Προσπερνώντας τη Τζια πλησίαζε το ελληνικό εμπορικό πλοίο “Αρχάγγελος”. Ο Τούρκος πλοίαρχος της “Μπάφρα” πλησίασε το πλοίο και σε μια πρωτοφανή “επίδειξη” δύναμης (πάντα εντός των εθνικών υδάτων της Ελλάδας) έκανε έλεγχο στο πλοίο.
Για την ακρίβεια ο πλοίαρχος του τουρκικού πολεμικού ζήτησε από την πλοίαρχο του εμπορικού να του αναφέρει από ποιο λιμάνι είχε αποπλεύσει και σε ποιο λιμάνι πήγαινε!
Η αντίδραση του πλοιάρχου της ελληνικής πυραυλακάτου που παρακολουθούσε από κοντά τη σκηνή ήταν άμεση.
Κάλεσε τον Τούρκο πλοίαρχο να πάψει να απευθύνεται στο ελληνικό εμπορικό και να αποχωρήσει άμεσα από την περιοχή και να “βγει” ξανά στα διεθνή ύδατα.
Ο “πολύς” Τούρκος πλοίαρχος υπάκουσε καθώς το ελληνικό πλοίο είχε δικαίωμα επέμβασης και προφανώς κάτι τέτοιο δεν το επιθυμούσε, αλλά το... μήνυμά του το είχε ήδη περάσει.
Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, καθώς μετά και από αυτό δεν μιλάμε για απλό παιχνίδι ή “σπάσιμο νεύρων”.

http://www.sigmalive.com/