Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Αθήνα-Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, από την πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και συλλογικής συστράτευσης, σε όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου απηύθυνε η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Ελπίδα Τσουρή.
Η κα Τσουρή αναφερόμενη στην ιστορική μνήμη και τον φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού τόνισε:
«Προσβλέπουμε σε μια νέα εποχή, έναν περισσότερο δίκαιο κόσμο, με εθνική αυτοπεποίθηση, πρόοδο, πίστη και περηφάνια, για τις δυνατότητες και την ψυχή των απανταχού Ελλήνων
Ειδικά φέτος, η επέτειος της 25ης Μαρτίου ας είναι η έμπνευση και η αφετηρία, για μια δυναμική πορεία του Έθνους στο μέλλον.
 Με τόλμη, με αποφασιστικότητα, με αισιοδοξία να υπερβούμε όσα, σήμερα, μας πληγώνουν, με δύναμη να απαντήσουμε σε όσους μας προσβάλλουν, με πατριωτισμό να αντιδράσουμε σε αυτούς που μας αμφισβητούν.

Μόνο όσοι δεν γνωρίζουν την ελληνική ιστορία, όσοι αγνοούν τη δύναμη του Έλληνα και την ικανότητά του να μεγαλουργεί, στις πιο αντίξοες συνθήκες, όσοι συνειδητά παρακάμπτουν την επίτευξη μεγάλων εθνικών στόχων, διαχρονικά, από τη χώρα μας, μπορούν να πιστεύουν ότι δεν θα επιτύχουμε και τώρα και αύριο.

Γνωρίζοντας και προσωπικά, τις τεράστιες δυνατότητες, την πίστη και το πάθος των Ελλήνων της Ελλάδας και του κόσμου, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αποδείξουμε ότι η χώρα μας είναι αντάξια της ιστορίας της, του πολιτισμού της, της κληρονομιάς της.
Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».