Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Συγγνώμη κάναμε λάθος λέει ο Πάπας

Συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ζήτησε ο πάπας .Έρευνα για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών διεξάγει η γερμανική Καθολική Εκκλησία.
Ο πάπας Βενέδικτος ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τα θύματα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στην παιδική τους ηλικία από Ιρλανδούς ιερείς και πρόσθεσε ότι αισθάνεται «ντροπή και τύψεις».
«Έχετε υποφέρει και πονέσει και λυπούμαι ειλικρινώς», ανέφερε σε επιστολή του που απευθύνεται στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από Ιρλανδούς ιερείς.
Στην επιστολή, ο πάπας ανακοινώνει την έναρξη έρευνας στις ιρλανδικές επισκοπές, στα ιεροδιδασκαλεία και στα θρησκευτικά τάγματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Ο πάπας είπε ότι προτίθεται να συναντηθεί με τα θύματα για να τους ζητήσει από κοντά συγγνώμη.

Την ίδια ώρα, η γερμανική Καθολική Εκκλησία διεξάγει έρευνα σχετικά με περισσότερες από 250 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς, που έχουν διαπραχθεί από τη δεκαετία του ΄50, αποκάλυψε σήμερα έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Από αυτές, περίπου οι 160 καταγγελίες σχετίζονται με το Τάγμα των Ιησουϊτών. Στα τέλη Ιανουαρίου είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις μαθητών σε γερμανικό κολλέγιο του Τάγματος κι έκτοτε όλο και περισσότερα θύματα έχουν δημοσιοποιήσει τις εμπειρίες τους.