Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Υπάρχει κάποιο κράτος που μπορεί να σταματήσει αυτούς τους εγκληματίες σιωνιστές; Μέχρι και σήμερα βομβαρδίσουν την Γάζα !

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο αεροδρόμιο της Γάζας
Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις αποψινές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με γιατρούς και μάρτυρες.
Ισραηλινά μαχητικά F16 εξαπέλυσαν απόψε δύο διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές στη νότια Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, αντιδρώντας σε επιθέσεις με ρουκέτες που είχαν εξαπολυθεί νωρίτερα εναντίον του νότιου Ισραήλ, δήλωσαν μάρτυρες και γιατροί.
Οι μάρτυρες δήλωσαν πως ισραηλινά μαχητικά στόχευσαν το μη χρησιμοποιούμενο αεροδρόμιο της Γάζας ανατολικά της πόλης Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Έπειτα από λίγο, ισραηλινά μαχητικά έπληξαν δύο υπόγεια τούνελ που χρησιμοποιούν λαθρέμποροι στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.
Γιατροί στο Νοσοκομείο Αμπού Γιούσεφ αλ-Νατζάρ στη Ράφα δήλωσαν πως δέκα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά την δεύτερη αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο τα δύο τούνελ. Τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά, είπαν.

Το αεροδρόμιο της Γάζας κατασκευάστηκε το 1999 με γερμανικές και ισπανικές δωρεές καθώς και με δάνεια από την Αραβική Τράπεζα στην Αίγυπτο. Ωστόσο, το αεροδρόμιο κατέστη ανενεργό μετά το ξέσπασμα της Παλαιστινιακής Ιντιφάντα (εξέγερση) εναντίον του Ισραήλ το Σεπτέμβριο του 2000.

Από τότε ισραηλινά μαχητικά και άρματα μάχης έχουν καταστρέψει τα περισσότερα κτίρια του αεροδρομίου καθώς και το διάδρομο των αεροσκαφών, κυρίως στη διάρκεια της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε τον περασμένο χειμώνα το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας και που κράτησε 22 μέρες.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ