Σάββατο 9 Απριλίου 2022

NAVTEX απέναντι απο την ΕύβοιαΗ Τουρκία αποθρασύνθηκε από τις συνεχείς νίκες που καταγράφει στο διεθνές περιβάλλον και την τεράστια ανατροπή στην αμερικανική πολιτική που πλέον δίνει το πράσινο φως στον Ερντογάν

να συνεχίσει την βάρβαροι συμπεριφορά του και την εισβολή σε περιοχές ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και εθνικής κυριαρχίας.


Μια περιοχή που σταθερά διεκδικεί η Τουρκία και που είναι κρίσιμη για τον έλεγχο του Αιγαίου, δέσμευσε με NAVTEX ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης για άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR) που θα διεξαχθεί στις 6, 7, 12 και 13 Μαΐου.

Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λέσβο και τη Σκύρο, ένα σημείο που η Τουρκία στοχεύει συνεχώς με παράνομες διεκδικήσεις, προσπαθώντας να επιβάλλει τις αρμοδιότητές της και να «εξαφανίσει» τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων κινείται η NAVTEX για μια άλλη περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία για τις 11 Απριλίου, αυτή νοτίως της Λέσβου, για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με πυρά.

https://www.olympia.gr/1472841/amyna/toyrkiki-navtex-stin-kardia-toy-aigaioy-meta-tin-apochorisi-tis-noylant/