Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ύποπτο παρασκήνιο στο Ουκρανικό: O σχισματικός πατριάρχης ευχαριστεί τον επικεφαλής της CIA

 
Ο Φιλάρετος, ο επικεφαλής των Ουκρανών σχισματικών, συναντήθηκε με τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της CIA Jack Devine και του απένειμε το βραβείο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου (Βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 1998. Με το ίδιο όνομα, υπήρχε ένα βραβείο στην Ρωσική Αυτοκρατορία).
Ο Φιλάρετος ευχαρίστησε τον Devine για τη βοήθεια των ΗΠΑ και «για την υποστήριξη στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας και τη δημιουργία μιας ενιαίας τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, δηλώσεις που παραπέμπουν σε αμερικανικό δάκτυλο πίσω από την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Σε μια παρουσίαση από τον Bogdan Gubsky, ιδρυτή και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ukraine-XXI Century Foundation και τον Philaret Yaroshenko, μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος Yaroshenko, ο Jack Devine απονεμήθηκε το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.
Σημειώστε ότι ο Jack Devine είναι ένας συμμετέχων και επικεφαλής μυστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραπλάνησης, και συγκεκριμένα συμμετείχε στο πραξικόπημα στη Χιλή, «Operation Cyclone” (που οδήγησε στη στρατιωτική ήττα του Σοβιετικού Στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν) και το κυνήγι του μεγαλεμπόρου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη υπηρεσία των σχισματικών της Κωνσταντινούπολης στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο. Στις 10 Δεκεμβρίου, ο σχισματικός Φιλάρετος δήλωσε ότι θα μπορούσε να αρνηθεί την αποδοχή των όρων του Βαρθολομαίου.
Νωρίτερα, ο Φιλάρετος δήλωσε ότι θα παραμείνει «πατριάρχης» μετά το «ενοποιημένο συμβούλιο».
Σημειώστε ότι το Φανάρι σκοπεύει να διοργανώσει ένα συνέδριο σχισματικών, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν οι επίσκοποι του κανονικού UOC. Στις 7 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης του Κίεβου Ονούφριος και άλλοι επισκόποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, οι οποίοι έλαβαν προσκλήσεις στο συνέδριο ουκρανικών σχισματικών, το αποκαλούμενο «ενοποιητικό συμβούλιο”, τους επέστρεψαν στον αποστολέα, τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης , Βαρθολομαίο.
Νωρίτερα, ο Βαρθολομαίος κάλεσε τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας να συμμετάσχει στο ενοποιητικό Συμβούλιο και υπενθύμισε ότι η άρνηση θα έχει συνέπειες.