Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Ορμητήριο η Σούδα για αποστολές αμερικάνικων κατασκοπευτικών αεροσκαφών σε Κριμαία, Συρία, Λιβύη

 
Ορμητήριο η Σούδα για αποστολές αμερικάνικων κατασκοπευτικών αεροσκαφών σε Κριμαία, Συρία, Λιβύη. Εντάθηκαν οι αποστολές το τελευταίο 3ημερο.
Στις 30 Δεκέμβρη το αεροσκάφος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ  P-8A 168764 LA40 αναχώρησε από την αμερικάνικη νατοική βάση της Σούδας από το νησί της Κρήτης στην Ελλάδα για αποστολή κατασκοπείας στην Ανατολική Μεσόγειο  σε προσέγγιση 0320z. Πέταξε κατά μήκος των συριακών και λιβανέζικων ακτών.
Η ανάμειξη της Ελλάδας στο βρώμικο επιθετικό πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Μ Ανατολή είναι δεδομένη στο πλευρό του αμερικάνικου άξονα κατά Ρωσίας- Συρίας.
Ένα Boeing RC-135V (64-14841) επέστρεψε στην βάση της Σούδας στην Κρήτη μετά από αποστολή παρακολούθησης επιτήρησης στην Κριμαία. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του εντοπίστηκε από ρωσικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.  (πιθανώς από Su-27 ή Su-30 που απογειώθηκαν από Belbek βάση πλησίον της Σεβαστούπολης στην Κριμαία).
To sputnik μετέδωσε πως ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε από ένα ρωσικό μαχητικό κατά την προσέγγισή του στις ακτές Κριμαίας.Το επεισόδιο ολοκληρώθηκε με κάθε ασφάλεια. ΄Ηταν το αμερικάνικο RC-135V/W Rivet Joint που πέταξε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα όχι μακριά από την Κριμαία ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της Διοίκησης αμερικάνικης αεροπορίας σε Ευρώπη και Αφρική.
Το συμβάν έγινε στις 27.12.18 ανέφερε η πηγή. Σύμφωνα με τα δεδομένα του  PlaneRadar,το αμερικάνικο αναγνωριστικό RC-135W aπλησίασε την Κριμαία την Παρασκευή.Απογειώθηκε από την Ελλάδα και παρέμεινε για περίπου 2 ώρες στη Μαύρη Θάλασσα.
Un avion P-8A Poseidon
Αλλεπάλληλες πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών όπως του 8 Q200 (N8200L), από τη Σούδα στις 27 και 28 Δεκέμβρη για αποστολές και στη Λιβύη όπου πέταξαν δυτικά της Τρίπολης.
dimpenews.com