Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Το «Ισλαμικό κράτος» θα έρθει στην Ευρώπη;

Η τρομοκρατική οργάνωση «Εμιράτο του Καυκάσου», που αριθμεί περίπου 15 χιλιάδες αντάρτες και έχει διαπράξει περισσότερες από 900 τρομοκρατικές ενέργειες, ορκίστηκε πίστη
 στην τρομοκρατική ομάδα του «Ισλαμικού κράτους» και στον αρχηγό της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Η αναφορά γίνεται από το γερμανικό περιοδικό ‘Focus’ με αναφορά στη βρετανική έκδοση της Daily Mail. 
Ένας από τους διοικητές του «Εμιράτου του Καυκάσου»
 ο Ασλάν Μπουτιακάεφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αναφέρει ότι υπάρχει ανάγκη να ενώσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου «να κόψουν τα κεφάλια των απίστων».
Το ριζοσπαστικό μήνυμα του αρχηγού των ισλαμιστών της Τσετσενίας προκάλεσε ανησυχία, τόσο στη Ρωσία, όσο και στην Ευρώπη.
«Αλλά όπως παρουσιάζεται, το ‘Εμιράτο του Καυκάσου’ δείχνει αλληλεγγύη στο ‘Ισλαμικό κράτος’ δεν αποτελεί, ως φαίνεται, μια πραγματική απειλή για την Ευρώπη», σημειώνει ο ειδικός στο Ισλάμ, Ούντο Στάινμπαχ στο γερμανικό περιοδικό. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, το «Εμιράτο του Καυκάσου» δραστηριοποιείται κυρίως στη Ρωσία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, είναι αδύνατο να υποτιμούμε  αυτήν την οργάνωση, αφού αρκετά μικρότερες ομάδες ισλαμιστών στη Τσετσενία, στο Νταγκεστάν και την Ιγκουσετία, δημιουργούν σοβαρές εντάσεις.
Η οργάνωση αυτή, από την ίδρυσή της, το 2007, έχει προβεί σε περισσότερες από 900 τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία.
Οι μεγαλύτερες από αυτές, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έγινε στο «Νέφσκι Εξπρές», το 2009 που σκοτώθηκαν 27 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 50, καθώς και η βομβιστική επίθεση στο Βόλογκράντ, όπου σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μια πολύ μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη δεν είναι οι ισλαμιστές του ‘Εμιράτου του Καυκάσου’ που πιθανόν να πάνε να πολεμήσουν στη Μέση Ανατολή, δηλαδή στη Συρία και το Ιράκ, αλλά αυτοί που θα επιστρέψουν από τα πεδία των μαχών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποτισμένοι με τζιχάντ και το ανάλογο προπαγανδιστικό υλικό.