Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Κατακεραύνωσε τα ΜΜΕ! Xαρακτήρισε το δημόσιο χρέος, παράνομο και επονείδιστο, ζητώντας απ’ την κυβέρνηση την αναστολή πληρωμής του, αμφισβητώντας και την νομιμότητα του.

Αποστομωτική απάντηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου σε προβοκατόρικη ερώτηση

*Κλείνοντας σ’ αυτή την φάση τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, δίνοντας συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε το δημόσιο χρέος, παράνομο και επονείδιστο, ζητώντας απ’ την κυβέρνηση την αναστολή πληρωμής του, αμφισβητώντας και την νομιμότητα του.

Σφοδρότατη ήταν και η επίθεση της στα ΜΜΕ που τα χαρακτήρισε νέες ερπύστριες που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με την ίδια κάποιοι κακώς χρησιμοποιούν την ιδιότητα του δημοσιογράφου ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιούν την ιδιότητα του υπαλλήλου, υπογραμμίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι στήνουν σκηνικό τρομοκράτησης των πολιτών και προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης και βουλής.

Η εκτίμησή μας είναι – την έχουμε ξαναγράψει- ότι η επιστολή που συνέταξε εκ μέρους της Επιτροπής ο Λεωνίδας Βατικιώτης και η οποία στάλθηκε στο ΔΝΤ για να γνωστοποιηθούν τα ονόματα των δημοσιογράφων που πήραν μέρος στα «ενημερωτικά σεμινάρια» που οργάνωσε το Ταμείο θα αποδειχθεί ατελέσφορη.

Ενδιαφέρον η απάντηση της προέδρου της βουλής σε προβοκατόρικη ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο του Σκάι. (Δεν είχε περιθώρια, για ευνόητους λόγους το κανάλι του Φαλήρου να μην τον μεταδώσει).