Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

"Γερμανική λύσσα" για τα εξοπλιστικά! Αποστολή του ZDF στην Αθήνα για P 3 και Καλάσνικοφ!

Δημοσιογραφική αποστολή του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα με θέμα τα εξοπλιστικά των ΕΔ !
 Η “λύσσα” του Βερολίνου να παρουσιάσει την Ελλάδα
 με το ζόρι ως μια χώρα που την ίδια ώρα που χρωστά παντού …εξοπλίζεται ,είναι απίστευτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr η δημοσιογραφική ομάδα του
ZDF επισκέφθηκε ήδη το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο. Ο λόγος; Η επίσκεψη ρωσικής αντιπροσωπείας και η ενδεχόμενη συμφωνία Αθήνας-Μόσχας για συμπαραγωγή τυφεκίων Καλάσνικοφ στο Αίγιο. Κάτι που δεν αρέσει στους Γερμανούς κι οχι μόνο! Το παράδοξο και ταυτόχρονα εξοργιστικό είναι ότι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι δανειστές απαιτούσαν -και απαιτούν- να μπει λουκέτο στα ΕΑΣ. Πείστηκαν τελευταία στιγμή να το αναβάλουν πιστεύοντας ότι έτσι κι αλλιώς ελπίδα δεν υπάρχει. Διαψεύστηκαν . Κι όχι μόνο από την υπόθεση των Καλάσνικοφ που έτσι κι αλλιώς δεν είναι “κλεισμένη”!
Από την μία λοιπόν ουσιαστικά κάνουν οτι μπορούν για να μην γίνει η συμφωνία και από την άλλη δεν κάνουν το παραμικρό ώστε να δώσουν οι “δυτικοί” παραγγελίες στα ΕΑΣ για να επιβιώσουν. Είναι προφανές ότι δεν τα θέλουν ανοιχτά ,όπως έχουμε πολλές φορές γράψει.

Κλειστή θέλουν και την ΕΑΒ! Γι΄ αυτό και όπως λένε οι πληροφορίες μας το ρεπορτάζ του
ZDF θα ασχοληθεί αναλυτικά με την υπόθεση της ανακατασκευής των αεροσκαφών P-3 Orion η οποία φαίνεται ότι δεν κρίνεται απαραίτητη και συμφέρουσα για το Βερολίνο. Λεπτομέρεια; Η Γερμανία έχει αποφασίσει ήδη τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των δικών της P-3 Orion! Δεν πρόκειται για “ευρωπαϊκό παραλογισμό” όπως κι εμείς πολλές φορές γράφουμε . Πρόκειται για στρατηγική “λουκέτου” σ΄ ότι έχει απομείνει.