Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η Ιερά Σύνοδος κατά νεο-προτεσταντικής οργάνωσης

Την αντίθεσή της προς τη νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» και την προσηλυτιστική δραστηριότητα που εμφανίζει, εκφράζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ειδικότερα, ανακοινώνει ότι η εν λόγω οργάνωση προγραμματίζει για μία ακόμη χρονιά, σε συνέχεια προηγούμενων, σύνολο ενεργειών με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 8», που θα έχουν πεδίο δράσης στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας, μεταξύ 8 - 16 Ιουλίου 2015. Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι «η εν λόγω κίνηση, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη».

Επιπρόσθετα, διευκρινίζει ότι η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν και ταυτοχρόνως υποστηρίζει ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».

Τέλος, τονίζει πως προβαίνει στην υπενθύμιση για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.