Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μουσουλμάνος ηγέτης στη Γαλλία: Κάντε τις εκκλησίες τζαμιά, Μουσουλμάνοι & Χριστιανοί πιστεύουν στον ίδιο Θεό

Ένας εξέχων μουσουλμάνος ηγέτης στη Γαλλία πρότεινε χιλιάδες εγκαταλελειμμένες καθολικές εκκλησίες της χώρας να μετατραπούν σε τζαμιά για να φιλοξενήσουν τον διαρκώς αυξανόμενο στη Γαλλία μουσουλμανικό πληθυσμό,
ο οποίος αποτελει το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρώπη.
Σε μια συνέντευξή του τη Δευτέρα σε ραδιόφωνο της Γαλλίας, ο Dalil Boubakeur, πρόεδρος του γαλλικού Συμβουλίου της μουσουλμανικής πίστης και επικεφαλής στο Μεγάλο Τζαμί στο Παρίσι, εξήγησε ότι υπάρχουν μόνο 2.500 τζαμιά στη Γαλλία, και ακόμη 300 υπό κατασκευή,και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους περίπου 5 εκατομμύρια μουσουλμάνους της χώρας.
Ο Boubakeur υποστήριξε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 5.000 τζαμιά, προκειμένου να εξυπηρετηθεί άνετα η γαλλική μουσουλμανική κοινότητα και πρότεινε μετατροπή μερικών άδειων εκκλησιών της χώρας σε τζαμιά ως "μια βιώσιμη επιλογή".
"Είναι ένα λεπτό ζήτημα, αλλά γιατί όχι;" είπε ο Boubakeur.
Η International Business Times αναφέρει πως σε έρευνα που διεξήχθη από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης το 2012 διαπιστώθηκε ότι οι Καθολικοί αποτελούν το 64% του πληθυσμού της Γαλλίας, αλλά μόνο το 4,5% των Γάλλων Καθολικών πηγαίνουν τακτικά εκκλησία. Κατά την τελευταία δεκαετία, περίπου 60 καθολικές εκκλησίες έχουν κλείσει.
Ως παράδειγμα, ο Boubakeur αναφέρθηκε σε μια εκκλησία στο Clermont-Ferrand, η οποία έχει εγκαταλειφθεί για πάνω από 30 χρόνια, και μετατράπηκε σε τζαμί το 2012 και η μετάβαση, είπε, έγινε δεκτή από την τοπική θρησκευτική κοινότητα.
Τον Απρίλιο, ο Boubakeur είχε κάνει κι άλλη έκκληση για διπλασιασμό του αριθμού των τεμενών στη Γαλλία. Η πρόταση Boubakeur έχει προκαλέσει ανησυχία στο γελλικό κόμμα του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν.
Στη συνέντευξη, ο Boubakeur άφησε να εννοηθεί ότι οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί λατρεύουν τον ίδιο Θεό και οι δύο κοινότητες θα πρέπει να είναι σε θέση να συνυπάρχουν ειρηνικά.
"Πρόκειται για τον ίδιο Θεό, αυτά είναι συγγενικά δικαιώματα, αδελφικά, και πιστεύω ότι οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί μπορούν να συνυπάρξουν και να ζήσουν μαζί," υποστήριξε ο Boubakeur.
Αν και ο Boubakeur πιστεύει ότι οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι λατρεύουν τον "ίδιο Θεό," ο Εβραίς συγγραφέας Avi Lipkin διακήρυξε τη Δευτέρα ότι ο Αλλάχ δεν είναι ο ίδιος Θεός με αυτόν που λατρεύεται από τους Εβραίους και τους Χριστιανούς.
Μιλώντας σε συνέδριο στο Σαν Ντιέγκο, ο Lipkin υποστήριξε ότι ενώ οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί λατρεύουν τον Θεό της αγάπης και της ειρήνης, οι Μουσουλμάνοι λατρεύουν έναν "θεό του πολέμου"
"Όταν λένε«Allahu Akbar», δεν λένε«ο Θεός είναι μεγάλος», όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λαναφέρουν ... Allahu Akbar σημαίνει "Ο Αλλάχ είναι μεγαλύτερος" Ο Αλλάχ είναι μεγαλύτερος από το άλλο θεό, το Θεό των Εβραίων και των Χριστιανών, το Θεό της αγάπης και της ειρήνης. Ο Αλλάχ είναι ο θεός του πολέμου και θεός του μίσους ". εξήγησε...
Ο Lipkin συνέχισε λέγοντας ότι ο Αλλάχ θα πρέπει να συγκριθεί με το διάβολο.
πηγή:agioritikovima.gr