Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Αναβρασμός στα Βαλκάνια!

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου άρχισαν τη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο και προσπαθούν να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει,
 αυτήν τη χρονική στιγμή, αφού πηγές αναφέρουν για μεγάλο κίνδυνο από την τρομοκρατία.
Τα μέσα ενημέρωσης στην Πρίστινα φιλοξενούν δηλώσεις του Αλβανού ηγέτη εξτρεμιστικής ομάδας του Ισλαμικού κράτους, του Λαβντρίμ Μουχατζέρ, ο οποίος φέρεται να διέταξε τρομοκρατικές επιθέσεις σε Σκόπια και Πρίστινα.
 
 

Ωστόσο δημοσιεύματα στα Σκόπια, αμφισβητούν  τις εντολές αυτές, αφού από το περασμένο έτος είχε επιβεβαιωθεί από τις κουρδικές αρχές ο θάνατος του Αλβανού ισλαμιστή σε μάχη με τις δυνάμεις Πεσμεργκά.
 

Εντούτοις, οι υπηρεσίες ασφαλείας του νοτιο-σλαβικού κράτους, όπως αναφέρει η πηγή, παρακολουθεί όλες τις πληροφορίες που αφορούν την ασφάλεια του κράτους. 
 

Βεβαιώνουν ότι είναι έτοιμες να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε στιγμή, εάν θεωρεί  απαραίτητο.
 

«Το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε ετοιμότητα εδώ και δέκα ημέρες όταν έλαβε πληροφορίες για πιθανούς κινδύνους για αντίποινα στη δράση που σχετίζεται με την επίθεση στο Κουμάνοβο. Τώρα τα μέτρα έχουν αυξηθεί περαιτέρω  σε επίπεδο προσωπικής επίβλεψης από την  αστυνομία», είπε ο υπουργός Ίβο Κοτέφσκι.
 

Ο ίδιος τόνισε ότι η αστυνομία, συνεργάζεται συνεχώς με τα πλησιέστερες υπηρεσίες ασφαλείας στην περιοχή και πέραν αυτής, σχετικά με κινδύνους και απειλές κάθε είδους. 
 

Υποστήριξε ότι η συνεργασία με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου είναι ικανοποιητική.
 

«Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου έχει επαρκή ικανότητα για την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στις παραμεθόριες περιοχές και στο αεροδρόμιο. Στο πλαίσιο αυτό η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου έχει πολύ στενή συνεργασία με άλλα θεσμικά όργανα της ασφάλειας στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών διεθνών θεσμών στη χώρα, στην περιοχή και πέραν αυτής» δήλωσε ο υπουργείο Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου.
 

Πρόσφατα, τζιχαντιστές από την περιοχή της Συρίας μέσω βίντεο, προτρέπουν επιθέσεις στο Κόσοβο, την πΓΔΜ, την Αλβανία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, καλώντας τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων να ενταχθούν ή να ξεκινήσουν επιθέσεις σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή.