Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Αντιχριστιανική ενέργεια απο εβραίους

Εμπρησμός εκκλησίας στο Ισραήλ
Εμπρησμός εκτιμούν οι αστυνομικοί του Ισραήλ ότι είναι η αιτία  της φωτιάς που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της ιστορικής Εκκλησίας στη Θάλασσα της Γαλιλαίας στο Ισραήλ ,
όπου σύμφωνα με την χριστιανική πίστη  ο Χριστός έκανε το θαύμα ''των ψωμιών και των ψαριών''.
Ορισμένα ΜΜΕ - και τουρκικά - αναφέρουν ότι την φωτιά έβαλαν ακροδεξιοί Εβραίοι  και ότι η αστυνομία συνέλαβε έως τώρα 16 νέους Εβραίους εποίκους.Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία μέσα στην εκκλησία.

Σύμφωνα με την έκθεση των  αστυνομικών, σε μέρος του ναού βρέθηκε εβραϊκό γκράφιτι, κάτι το οποίο τους κάνει να πιστεύουν ότι η φωτιά μπήκε από σκοπό.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι στις 3:30 που έφτασε η Πυροσβεστική στο ναό, η φωτιά ήταν πλέον μόνο στο εξωτερικό της εκκλησίας, είχε όμως ήδη καταστρέψει το εσωτερικό της.

Το γκράφιτι που είχε γίνει πάνω σε ασβεστόλιθο ήταν από κόκκινο σπρέι και απεικόνιζε ειδωλολατρικά σύμβολα.Στους εσωτερικούς τοίχους ήταν γραμμένα με σπρέι περιφρονητικά συνθήματα κατά των χριστιανών.

Η Εκκλησία - που συνολικά  υπέστη σοβαρές ζημιές από την φωτιά- είναι στις ακτές της Γαλιλαίας και παραδοσιακό αξιοθέατο για τους ίδιους τους χριστιανούς, αλλά και τους επισκέπτες των Αγίων Τόπων.Από το 2009 έως τώρα έγιναν 43 επιθέσεις σε εκκλησίες και τζαμιά της Ιερουσαλήμ και των περιχώρων της.
Χριστιανοί εξέφρασαν την αντίδρασή τους λέγοντας:«Δεν πάμε πουθενά, είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε μαζί», εννοώντας προφανώς ότι πίσω από αυτές τις κινήσεις βρίσκονται άτομα που θέλουν να τους διώξουν από την περιοχή επ ωφελεία των εποίκων....