Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η αυτοκρατορία του Αντιχρίστου

Σκληρή κριτική στη νέα μορφή του G7, όπως διαμορφώνεται βάση της «τυφλής υποταγής στις ΗΠΑ» έκανε ο πολιτικός αναλυτής Μιχαήλ Λεόντιεφ, 
 σχολιάζοντας στον αέρα της «Ρωσικής υπηρεσίας ειδήσεων», την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των 7 «ισχυρών» στο Έλμαου της Βαυαρίας.
«Στην ομάδα των G7 μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι χώρες που είναι απόλυτα πιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το θέμα της Ρωσίας [των δυτικών κυρώσεων] δεν έπρεπε καν να τεθεί... Αυτή είναι η θέση των ΗΠΑ, έτσι έχει διατυπωθεί και ακριβώς σε αυτό πειθάρχησαν οι συμμετέχοντες. Γίνονται δεκτοί μόνο όσοι παραμένουν απόλυτα πιστοί στο αμερικανικό δόγμα. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα, εντελώς διαφορετικό από αυτό που ίσχυε πριν από λίγο καιρό, όταν στην Ευρώπη υπήρχαν ανεξάρτητοι ηγέτες, οι οποίοι υπερασπίστηκαν σθεναρά τα συμφέροντα των χωρών τους» δήλωσε ο Λεόντιεφ, αναφέροντας ως τέτοιους ηγέτες τον Ζακ Σιράκ, τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Αλλά αυτή η γενιά των ηγετών έχει παρέλθει, το τοπίο έχει “ξεκαθαρίσει” στα πλαίσια της αντίθεσης σε κάθε ρωσο-ευρωπαϊκή προσέγγιση. Είναι η απολύτως κλασσική πολιτική τακτική των ΗΠΑ: να μην επιτρέψουν καμία προσέγγιση, και ειδικά με τη Γερμανία» συνέχισε ο αναλυτής, επισημαίνοντας πως όποια χώρα, όπως π.χ, αυτές της Νότιας Ευρώπης, θα μπορούσε, δυνητικά, να πάρει θέση κατά της ενίσχυσης, ή ακόμα, υπέρ της άρσης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, απλώς δεν έλαβε πρόσκληση.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση, κατά την άποψη του Λεόντιεφ, δεν μπορεί να θεωρείται μια πολιτική οντότητα. «Από την αρχή, η Ενωμένη Ευρώπη ήταν ένα αμερικανικό πρότζεκτ» δηλώνει με βεβαιότητα: «Πρόκειται για έναν παρασιτικό οργανισμό. Εχει εξελιχθεί σε ένα υποχείριο των ΗΠΑ, ένα αμερικάνικο εργαλείο υποταγής της συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής στα συμφέροντα της Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένων και των συμφερόντων των ανταγωνιστικών χωρών».
Ο ρώσος αναλυτής επεσήμανε πως στην Ευρώπη έχει διαμορφωθεί μια γραφειοκρατική μηχανή, η οποία έχει μια και μοναδική πολιτική στέγη, αυτή των ΗΠΑ και καθοδηγείται αποκλειστικά από τα αμερικανικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των χωρών που αντιπροσωπεύει.
«Η Ευρώπη είναι καταδικασμένη στην υποβάθμιση του κοινωνικού ιστού, ο οποίος την ίδρυσε. Όλο αυτό το ευρωπαϊκό σύστημα πήρε υπόσταση χάρη στο γεγονός πως θα ήταν δυνατή η αναδιανομή του εισοδήματος, ώστε οι πολιτικές ασυμμετρίες και αντιφάσεις να μετριαστούν με χρήματα» κατέληξε ο Λεόντιεφ.
gr.rbth.com