Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Απαντά στον πόλεμο των ΜΜΕ

Κωνσταντοπούλου: Δεν μπορεί να ακυρωθεί το δημοψήφισμα
«Δεν υπάρχει Συνταγματική διαδικασία» - «Οι εκ του πονηρού παρεμβάσεις, η τρομοκρατία, προπαγάνδα, παραπληροφόρηση δεν θα περάσουν»
λέει η Πρόεδρος της Βουλής
«Δεν υπάρχει Συνταγματική διαδικασία ακύρωσης του δημοψηφίσματος» ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με νέα παρέμβασή της από την έδρα του προεδρείου της Ολομέλειας.
«Κάποιοι επιχειρούν να παρέμβουν σε ένα ψηφισμένο δημοψήφισμα. Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι από την στιγμή που ψηφίστηκε δεν υπάρχει συνταγματική διαδικασία να ακυρωθεί. Οι εκ του πονηρού παρεμβάσεις, η τρομοκρατία, προπαγάνδα, παραπληροφόρηση δεν θα περάσουν» επισήμανε η Πρόεδρος για να συνεχίσει «Να λείπουν και οι δηλώσεις που στην πραγματικότητα δεν υπηρετούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την Ευρώπη δημοκρατίας αλλά στην διολίσθηση της Ευρώπης σε καθεστώς έλλειψης σεβασμού».
Τόνισε επίσης ότι έλαβε επιστολή συμπαράστασης του Κύπριου ομόλογού της Γιαννάκη Ομήρου με την οποία την ενημερώνει ότι ήδη έχει ξεκινήσει εκστρατεία υποστήριξης των ελληνικών θέσεων στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.
Εκτός αυτού η κυρία Κωνσταντοπούλου, επέλεξε από την έδρα της ολομέλειας να καταγγείλει «τρολ» του διαδικτύου που έχουν δημιουργήσει πλαστούς λογαριασμούς με το όνομά της ή την θεσμική της ιδιότητα.
«Στο πλαίσιο της προπαγάνδας έχουν δημιουργηθεί πλαστά προφίλ στο facebook και στο Twitter με το όνομά μου και τον τίτλο της προέδρου της Βουλής. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι δικά μου. Στο ένα μάλιστα έχει αναρτηθεί φωτογραφία του δικτάτορα Μεταξά με το ΟΧΙ. Το «ΟΧΙ» δεν το έχει πει κανείς δικτάτορας, το είχε πει ο ελληνικός λαός και θα το ξαναπεί» είπε χαρακτηριστικά.
Η αναφορά της «ερέθισε» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με τον κ. Αντώνη Γρέγο να υποστηρίζει πως το «ΟΧΙ» ανήκει στον Ιωάννη Μεταξά ο οποίος δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα πριν το πει.
«Καταγράφηκαν οι απόψεις σας» του απάντησε η Πρόεδρος και πρόσθεσε «όπως επίσης και η ιστορία έχει καταγράψει τα γεγονότα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης».