Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Τσέχοι πολιτικοί θέλουν να απαγορευθεί πλήρως το Ισλάμ καθώς είναι "βίαιη ιδεολογία" και "αποικίζει την κοινωνία"

 
Πολιτικοί ηγέτες στην Τσεχική Δημοκρατία έχουν ήδη καταδικάσει έντονα το Ισλάμ. Τώρα, πολιτικοί στο Τσεχικό Κοινοβούλιο συζητούν την πλήρη απαγόρευση της μωαμεθανικής θρησκείας.

 Αν κάποιος ζητάει τη δολοφονία των «άπιστων» και των Εβραίων, τότε δεν είναι θρησκεία ειρήνης, λέει ο βουλευτής Jiri Kobza.


 Ο ίδιος και το κόμμα του Ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο κοινοβούλιο, πιστεύουν ότι το Ισλάμ δεν είναι απλά μια θρησκεία αλλά και μια βίαιη ιδεολογία που πρέπει να απαγορευτεί.
 

Έχουμε προτείνει να απαγορευτούν όλες οι ιδεολογίες που προωθούν το μίσος και τη βία και μία από τις ιδεολογίες αυτές είναι το Ισλάμ.

  Επισημαίνει ότι οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν ούτε θα ενταχθούν σε μη μουσουλμανικές κοινωνίες. Δεν είναι μετανάστευση - είναι αποικισμός.

 Μια ισχυρή δυσπιστία του Ισλάμ υπάρχει σε όλο το πολιτικό φάσμα στην Τσεχική Δημοκρατία, όπου μόνο το 0,5% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

 Δεν θέλουμε περισσότερους μουσουλμάνους στην Τσεχική Δημοκρατία, όπως σημείωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην πρωθυπουργός Bohuslav Sobotka σε συνέντευξή του πέρυσι.
 

Ακόμη και ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ο οποίος είναι επίσης σοσιαλδημοκράτης, καταδίκασε έντονα τη θρησκεία από την Μέση Ανατολή.

  Μεταξύ άλλων, έχει πει ότι το Ισλάμ απλά δεν ανήκει στην Ευρώπη.

  Σε σχέση με το χάος του ασύλου το 2015, ο Zeman σημείωσε κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά του ισλάμ ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες που κατέφθασαν στην Ευρώπη προέρχονταν από μια «κουλτούρα δολοφόνων και θρησκευτικού μίσους».


ΚΟ / από εδώ