Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Καμμένος σε Τουρκία: Ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνετε, θα σας τσακίσουμε, θα σας συντρίψουμε!

 
Νέες προειδοποιήσεις του Πάνου Καμμένου προς την Τουρκία.
 Ο υπουργός Άμυνας απάντησε στην τουρκική προκλητικότητα. Οι Τούρκοι από το πρωί κάνουν συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Οκτώ λεπτά με την απογείωση Καμμένου από το Καστελόριζο έγιναν οι πρώτες παραβιάσεις.
Κλιμακώνεται η ένταση ώρα με την ώρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ο πόλεμος δηλώσεων συνεχίζεται με τον υπουργό Άμυνας να στέλνει νέο μήνυμα στην Άγκυρα. Ο Πάνος Καμμένος από την Λέρο μιλώντας στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής ήταν ξεκάθαρος. «Να ξέρουν πολύ καλά όλοι αυτοί οι οποίοι προκαλούν ότι καλό θα ήταν γι’ αυτούς να παραμείνουν μόνο στις λεκτικές προκλήσεις» είπε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες. Και συνέχισε: «Από κει και πέρα, ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε!» Ο υπουργός Άμυνας κατέληξε: «Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό».

Όλες οι τουρκικές προκλήσεις μέχρι αυτή την ώρα

Δεν είναι μια ήσυχη μέρα στο Αιγαίο η σημερινή. Οι Τούρκοι, συνεχίζοντας απτόητοι τις προκλήσεις τους στην περιοχή έκαναν, για τρίτη φορά σήμερα, υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Μεγίστη, από την οποία την Τετάρτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι εντός των επόμενων μηνών η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ.
«Από κει και πέρα, ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε!»
Συγκεκριμένα, σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 14:10μμ και πραγματοποίησε δύο υπερπτήσεις πάνω από την Μεγίστη. Στις 14:14μμ τα δύο τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από την Μεγίστη στα 28,000 πόδια και βγήκαν από το FIR Αθηνών στις 14:16μμ. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί λίγα λεπτά πριν τις 9πμ, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από την νήσο Μεγίστη, ενώ αργότερα λίγο πριν τις 11πμ ένα ακόμα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε 5 υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά. Ήταν ακριβώς οκτώ λεπτά μετά την απογείωση του Πάνου Καμμένου από το Καστελόριζο. Λίγο αργότερα στις 11:25πμ, άλλα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 πραγματοποίησαν για δεύτερη υπέρπτηση πάνω από την νήσο Μεγίστη και τη νήσο Ρω. Οι τουρκικές προθέσεις φάνηκαν από νωρίς καθώς στα νοτιοδυτικά, κοντά στα Δωδεκάνησα υπήρχε ιπτάμενο τάνκερ και 8 μαχητικά. Προφανώς, προετοιμάζονταν για τις παραβιάσεις που ακολούθησαν. Όλα αυτά σχεδόν 24 ώρες από τις δηλώσεις του ΑΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, γεγονός που κάνει πολλούς να μιλούν για απάντηση της Άγκυρας σε αυτές. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, τηρεί σιγήν ιχθύος, ωστόσο ο λαλίστατος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα κάνει βήμα πίσω σε Αιγαίο και Κύπρο. Σε εξέλιξη βρίσκεται ένας πραγματικός πόλεμος δηλώσεων καθώς και ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες οι οποίοι έχουν την απάντησή τους από την Πολεμική μας Αεροπορία.

https://www.newsit.gr/ellada/kammenos-se-tourkia-ena-xiliosto-kinisis-an-kanete-tha-sas-tsakisoume-tha-sas-syntripsoume/2682235/